Skocz do zawartości

jaki rozrząd???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
mam pytanko mianowicie w bmw 520i z 1992 roku jest pasek rozrządu czy łańcuch ??? prosze o pilną odpowiedź dzięki pozdro!!! Byłbym jeszcze wdzięczny jak ktos by napisał ile kosztuje taki łańcuch i jego wymiana (tak mniej więcej) :wink: Edytowane przez moscik
Opublikowano

Oj! Polemizowałbym z tą wymianą.

Zużywa się on bowiem tak samo jak w dieslu, tylko że diesle są bardziej wyczulone na zmianę kąta wtrysku i na małą tolerancję wyminięcia się zaworów z górnym położeniem tłoka. Sredni taki przebieg w dieslach ustaliłem na 200-220 tys. przebiegu.

W benzynie ten przebieg jest wyższy, ale dokładność wymiany łańcucha staram się ustalić. Ostatnio robiłem to z konieczności w silniku M50 2,0 , a auto miałoprzebieg 186.000, więc licznik musiał być kręcony - tylko o ile?

Łańcuch w tym aucie sam przeskoczył i to już o dwa zęby w przód wałków.

Także jest to powód, aby łańcucha pilnować..

Opublikowano
potwierdzam - kuzynowi w TDSie strzelil przy ok 260 tys, nie halasowal silnik pracowal idealnie a lancuch pekl ...

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D