Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam taki problem z "nową" e34 :D

Mianowicie, obroty trochę falują na jałowym ,odpala tylko na LPG natomiast w czasie jazdy, obroty lecą, ale prędkość... nie rośnie jak powinna :mrgreen: przyspieszenie porównywalne z dużym fiatem :mrgreen: Silnik 2.0

Moje podejrzenie padło na przepływkę, bo jest poklejona jakimś silikonem. :duh:

Jeśli ma ktoś jeszcze jakieś pomysły to bede wdzieczny za podzielenie sie nimi :D

pozdrawiam

Szymon

Opublikowano
Jeżeli obroty lecą w górę a prędkość nie bardzo, to masz na wykończeniu sprzęgło, no i oczywiście jak poklejona przepływka, to najprawdopodobniej musisz ją wymienić...
Opublikowano

panowie, pomożecie ? :)

Kupiłem dziś nową przepływkę. Podłączam. Nie chce nawet zapalić. Tzn, kilka razy odpalił na kilka sekund i gaśnie. Pali tylko na gazie , na PB tylko kręci rozrusznikiem. Coż to jest ? Bez przepływki teraz też nie chce palić. Macie jakieś rady?

Pozdrawiam

Szymon

Opublikowano
padnięta pompa paliwa.Ściągnij wężyk z listwy i sprawdz czy benzyna dochodzi.A probowałeś na starej przepływce??

albo bezpiecznik od pompy, bo ona chyba caly czas pracuje. ja raz jechalem w trasie myslac, ze ciagne na lpg, a tu zonk, gdy po 150km zgaslo mi auto i nie chcialo zapalic. okazalo sie, ze strzelil bezpiecznik. wymienilem go, dolalem benzyny i kontynuowalem podroz.