Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema...

kupilem sobie ostatnio takie cos http://www.volksforum.com/forum/showthread.php?t=54490 i problem tkwi w tym ze jest rozstaw 5x112 a ja chce to wrzucic do swojego delfinka -czyt delfinmetalic e30 czyli 4x100. sa to felgi o nieznanym mi et ''nie ma nigdzie napisane'' przylozone do auta ranty sa na rowni z progiem nadkola. i nie wiem czy ...... robic dystans ze zmiana rozstawu, spawac i nawiercac na nowo 4x100 i chyba moj najgorszy pomysl zmieniac rozstaw auta na 5x112- nie wiem czy jest to mozliwe wiedzac ze wszystko jest mozliwe... fele jak narazie poszly na polerke i beda cale w alu poler...w sumie kasa nie sr...m i chcialbym to zrobic jakos po taniosci jakies propozycje?

z gory dziekuje za pomoc

czesci e30 !!!! [email protected] kom.514966488 WuWua stolica
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Było trzeba od razu kupić 4x100 i z głowy.

Spawanie i nawiercanie?? Czy Ty szanujesz swoje i czyjesz życie!!! :mad2:

Dystanse są trochę bezpieczniejszym wyjście, ale i tak jest jak dla mnie ryzykowne.

Bezpiecznym wyjściem jest konwersja, ale przód z e36 czy e46 ma 5x120. Więc i tak nie wypali. Przynajmniej by było tanio.

Po co kupujesz coś co wiadomo że nie bedzie pasować?? :mad2:

Opublikowano

Mozna wyciac na cnc odpowiednie piasty :)

aletobedzie kosztowac ew poszukac po szrotach piasty z odp rozstawem i dorobic tulejke :lol:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
105 koni starczy by rowinąć prędkość która, w razie pękniecia tak pospawanej felgi jak ty chcesz, zabić przynajmniej kierowca a przez przypadek niewinne osoby!!!!!! Ale to polska, kraj dziki, wszystko można, spawane felgi, skracanie sprężyn, łączenie dwóch aut w jedno, xsenony, ledu bez homologacji które palą się w nocy ślepiąc innych na okrągło.... tam gliniarzy nie ma. Czepiają się ludzi którzy sprawnymi autami pojadą 70 na 50. a taki gość co z ramach "tuuuuuningu" dochodzi do absurdalnych rzeczy jeździ po drogach siejąc śmierć niewinnych osób!!!
Opublikowano

dystans ze zminnym rozstawem da radę, tylko pytanie jakie ET wtedy wyjdzie

ps znam kilka osób jeżdżących na nawiertach i nikomu nic nie pękło, nawet przy lataniu bokami (sam i tak bym tego nie założył)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zainteresuj sie czyms takim jak "sruby pływające"

Śruby pływające służą to tego by nie niszczyć gniazd w feldze aluminiowej. Zwykła śruba zawszę ociera się o gniazdo w trakcie przykręcania a w tej pływającej ta tulejka jest nieruchowa w stosunku do felgi. Na pewno nie służą do zakładani nieodpowiednich felg. A po za tym kolege E30Rost uczepiłem się spawania felgi w miejscu montażui nowego jej nawircania na tym spawie. Wiec nie wiem o co chodzi do końca Tobie chodzi z tymi śrubami.

• 4 tygodnie później...