Skocz do zawartości

Reset komputera . Prosze o porade !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !!!

Padł mi chyba immo w e39 bo samochod nie odpala , był u mnie mechanik z komputerem i pokazalo bład kluczyka .

Mechanik powiedział ze albo kluczyk zgubił kody od immo albo komputer nie odczytuje kodu z kluczyka i potrzebny jest reset albo restart nie pamietam dokładnie . Tylko ze on niemógł tego zrobic swoim sprzetem i kazał mi jechac do serwisu bo jak na złosc mieszkam w UK a tu niema takich speców jak w Polsce tylko serwis .

I teraz pytanie czy sa jakies domowe sposoby na to albo czy mozna to zrobic za pomoca programu inpa lub carsoft prosze o pomoc bo autko juz stoji 2 miechy i marnieje

ps. prubowałem juz odłaczyc aku i nic dalej kicha moze Wy macie jakies pomysły

Z góry Dzieki!!!

acha przegrzebałem całe forum i nic nie znalazłem

Opublikowano
Może faktycznie tylko kluczyk się rozkodował. Poszukaj na forum programowanie kluczyka jest tam opis jak to zrobić, może zadziała. Pozdrawiam
Opublikowano

Dzieki za odp.

Ale z kluczem wszystko spoko to znaczy moge samochód otworzyc z klucz alarm sie uruchamia tylko to ze nieczce odpalic .

No ale jutro zaprogramuje go na nowo a nóz widelec .

Dzieki

Pozdro !!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Ale z kluczem wszystko spoko to znaczy moge samochód otworzyc z klucz alarm sie uruchamia tylko to ze nieczce odpalic .

No ale jutro zaprogramuje go na nowo a nóz widelec

Kolego to że otwierasz i zamykasz to tylko pilot,a w kluczyku jast takie małe coś-kośc wielkości 2x5 mm(nie wiem jak to dokładnie opisac).Odpowiada to za to że immo odczytuje kod z kluczyka i jeżeli jest zgodny to możesz odpalic silnik.Tak jest np.z kluczykien dorobionym grot będzie ci pasował bedziesz otwierał/zamykał z wkładki,przekręcał stacyjkie kręcił rozrusznikiem ale nie odpalisz bo nie bedzie kodu lub nie będzie on zgodny.Spróbuj drugim kluczykiem bo może upuściłeś ten kluczyk i coś zaniemówiło.Pilot jest niezależny od immobilajzera jeżeli wykonasz inicjację kluczyka od innej Bmk-i to też bedziesz mógł otwierac i zamykac z pilota(przekłada się piloty).Jest jeszcze opcja że kluczyki masz ok. tylko immo padło i nie zczytuje kodu z kluczyka.Moja rada podjedź gdzieś gdzie dorabiają kluczyki(tylko porządnie)i niech sprawdzi ci czy kluczyk ma kod immo-jest taka możliwośc.Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Edytowane przez CICHY525
ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie spojrzałem że masz auto z 97roku to masz taki kluczyk jak ja ,czyli półokrągły z gumowymi przyciskami(które się bardzo szybko niszczą,na allegro guziki za 25 zeta :D ).Jest to kluczyk rozbieralny skręcony z tyłu na śrubki.Po rozkręceniu zobaczysz pilot który można wyjąc,przy grocie na jego końcu (w środku w obudowie) zobaczysz mały prostopadłościanik(czarny)to jest ta częśc która odpowiada za to że możesz odpalic silnik.
ec2Wze6.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich problem rozwiazany .

BMW miało naprawiać 3 mechaników lub psełdo mechaników ale wszyscy zrezygnowali tłumaczac sie , że to bedzie gróbsza sprawa i mogom niedac rady z naprawą . I chwała BOGU ze tak mysleli , troszke byłem na nich wsciekły .

A wracając do sprawy .

Wziołem dzis klucz i go poprostu zaprogramowałem na nowo i samochodzik odpalił jestem szczesliwy :D :D :D :D

CIHY525 MIAŁES RACJE ALE JA CAŁY CZAS SUCHAŁEM TYCH SWOICH MECHANIKÓW NIEUDACZNIKÓW

DZIEKI I POZDRAWIAM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najważniejsze,że już mruczy :D

No to cieszę się,że mogłem coś podpowiedziec.

Pozdrawiam.

ec2Wze6.jpg