Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z alarmem nie miga mi dioda pod lusterkiem wewnetrznym i nie dziala alarm.Po zamknieciu samochodu z kluczyka otworzylem maske przednia i alarm sie nie zalaczyl :( .Co to moze być?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź bezpieczniki może któryś się spalił lub nie łączy dobrze.Może coś elektryka zawiesiła się to zdejmij kleme na chwilę bo w mojej to recepta na wszystko z elektryką chociaż ostatnio się uspokoiło.
ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po zamknieciu samochodu z kluczyka otworzylem maske przednia i alarm sie nie zalaczyl :( .Co to moze być?

A sprawdzałeś pilot może sie rozkodował skoro zamykałeś kluczykiem?Jeżeli zamkniesz z pilota to otwóż samochód kluczykiem i otwórz drzwi może coś czujnik od maski,ale znów jak dioda nie świeci to jakby nie działał cały alarm.Na razie sprawdź zasilanie.A w buniach w bezpiecznikach jest totalny zament kiedyś wydawało mi się że mam przepalony bezpiecznik(był dobry)chciałem go wymienic i po wyciągnięciu włączył się alarm chociaż według rozpiski nie powinien byc z nim związany.

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W/g rozpisu który posiadam.Od alarmu 48 w bagażniku.Ale sprawdź też 53 w bagażniku i 6,27,29 w schowku.Te ostatnie są od centralnego zamka,ale może też są powiązane z alarmem(przeważnie działa jedno z drugim).U siebie jak wyjąłem bezpiecznik nr 9 w schowku to odezwał mi się alarm chociaż przypisany jest do klimy i ogrz. spryskiwaczy.Szukałem przyczyny braku podgrzewania lusterek i spryskiwaczy i nie znalazłem :( Elektryka w Buniach jest jak kobieta i pogoda czyli nieprzewidywalna i tajemnicza-tak doszedłem do wniosku.Do elektryków których jeździłem po ich zachowaniu w 99% wywnioskowałem że nic nie potrafią i uciekałem od nich bo strach mnie ogarniał.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
sprawdzalem bezpieczniki wszystkie sa dobre odlaczalem klemy od akumulatora i dalej nic alarm nie dziala ma ktos jakies pomysly? :(
Opublikowano
Witam mam problem z alarmem nie miga mi dioda pod lusterkiem wewnetrznym i nie dziala alarm.Po zamknieciu samochodu z kluczyka otworzylem maske przednia i alarm sie nie zalaczyl :( .Co to moze być?

Jak dobrze rozumiem to zamknąłeś auto przekręcając kluczykiem w drzwiach, tak? U mnie jak tak zrobię to też alarm się nie załącza, dopiero jak zamknę auto naciskając przycisk na pilocie kluczyka to alarm się uaktywnia i dioda pod lusterkiem zaczyna mrugać. Widocznie masz tak samo i tu masz odpowiedź na Twoje pytanie dlaczego tak jest. Nie jestem pewien ale prawdopodobnie można zaprogramować aby po przekręceniu kluczykiem alarm został również włączony.

Pozdrawiam

Opublikowano
no wlasnie auto zamykam naciskając przycisk na pilocie kluczyka.I nie mruga dioda ani alarm sie nie zalacza. :( Kiedys tez tak mialem ze nie mrugala mi dioda ale dzialal mi alarm.