Skocz do zawartości

Problem z alarmem E39 523I 1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z alarmem nie miga mi dioda pod lusterkiem wewnetrznym i nie dziala alarm.Po zamknieciu samochodu z kluczyka otworzylem maske przednia i alarm sie nie zalaczyl :( .Co to moze być?
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Sprawdź bezpieczniki może któryś się spalił lub nie łączy dobrze.Może coś elektryka zawiesiła się to zdejmij kleme na chwilę bo w mojej to recepta na wszystko z elektryką chociaż ostatnio się uspokoiło.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
  • Autor
zdejmowalem kleme i nic to samo musze zobaczyc bezpieczniki
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Po zamknieciu samochodu z kluczyka otworzylem maske przednia i alarm sie nie zalaczyl :( .Co to moze być?

A sprawdzałeś pilot może sie rozkodował skoro zamykałeś kluczykiem?Jeżeli zamkniesz z pilota to otwóż samochód kluczykiem i otwórz drzwi może coś czujnik od maski,ale znów jak dioda nie świeci to jakby nie działał cały alarm.Na razie sprawdź zasilanie.A w buniach w bezpiecznikach jest totalny zament kiedyś wydawało mi się że mam przepalony bezpiecznik(był dobry)chciałem go wymienic i po wyciągnięciu włączył się alarm chociaż według rozpiski nie powinien byc z nim związany.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
  • Autor
a ktory bezpiecznik odpowiada za alarm kolego?
Opublikowano
  • Członkowie klubu
W/g rozpisu który posiadam.Od alarmu 48 w bagażniku.Ale sprawdź też 53 w bagażniku i 6,27,29 w schowku.Te ostatnie są od centralnego zamka,ale może też są powiązane z alarmem(przeważnie działa jedno z drugim).U siebie jak wyjąłem bezpiecznik nr 9 w schowku to odezwał mi się alarm chociaż przypisany jest do klimy i ogrz. spryskiwaczy.Szukałem przyczyny braku podgrzewania lusterek i spryskiwaczy i nie znalazłem :( Elektryka w Buniach jest jak kobieta i pogoda czyli nieprzewidywalna i tajemnicza-tak doszedłem do wniosku.Do elektryków których jeździłem po ich zachowaniu w 99% wywnioskowałem że nic nie potrafią i uciekałem od nich bo strach mnie ogarniał.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
  • Autor
to masz racje kolego pozdrawiam i dzieki :D
Opublikowano
  • Autor
sprawdzalem bezpieczniki wszystkie sa dobre odlaczalem klemy od akumulatora i dalej nic alarm nie dziala ma ktos jakies pomysly? :(
Opublikowano
Witam mam problem z alarmem nie miga mi dioda pod lusterkiem wewnetrznym i nie dziala alarm.Po zamknieciu samochodu z kluczyka otworzylem maske przednia i alarm sie nie zalaczyl :( .Co to moze być?

Jak dobrze rozumiem to zamknąłeś auto przekręcając kluczykiem w drzwiach, tak? U mnie jak tak zrobię to też alarm się nie załącza, dopiero jak zamknę auto naciskając przycisk na pilocie kluczyka to alarm się uaktywnia i dioda pod lusterkiem zaczyna mrugać. Widocznie masz tak samo i tu masz odpowiedź na Twoje pytanie dlaczego tak jest. Nie jestem pewien ale prawdopodobnie można zaprogramować aby po przekręceniu kluczykiem alarm został również włączony.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
no wlasnie auto zamykam naciskając przycisk na pilocie kluczyka.I nie mruga dioda ani alarm sie nie zalacza. :( Kiedys tez tak mialem ze nie mrugala mi dioda ale dzialal mi alarm.