Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podbijam jak wyżej, jak dla mnie nie ma sensu montować coś takiego, urok BMW polega na angel'ach, a nie ledach, po co na nich jeździć skoro ma się ringi i to przyciąga najbardziej osoby nieposiadające BMW i takie, które chcą kupić !
  • Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja uważam chyba jak większość Miłośników BMW nie montujcie czegoś takiego w swoich autkach,na pewno nie doda im to uroku a będzie kojarzone z audi. Ogólnie takie światła w BMW moim zdaniem porażka :duh:. Ja na pewno zostanę przy orginale tylko ringi :cool2:

Pozdrawiam :)

• Zarejestrowani
Opublikowano
Fajnie tylko pamiętajcie, że niektórzy maja lampy halogenowe a nie xenon, i mają też autka przed liftem w ktorych ringi nie dzialają jako dzienne i w sloneczny dzien ich kompletnie nie widac wiec ja osobiscie widze sens takich lampek

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Witam,

ledy masakra .....nie podobają mi sie ....coraz więcej jakiś dziwnych autek sobie to dokleja ......wioska :shock:

Normalnie dla TEDE-go się nadaje temacik do OPT

BEZNADZIEJA ....w ogóle nie pasuje do BMW

Pzdr.

Ale o gustach sie nie dyskutuje

Opublikowano
Witam,

ledy masakra .....nie podobają mi sie ....coraz więcej jakiś dziwnych autek sobie to dokleja ......wioska :shock:

Normalnie dla TEDE-go się nadaje temacik do OPT

BEZNADZIEJA ....w ogóle nie pasuje do BMW

Pzdr.

Ale o gustach sie nie dyskutuje

Skoro o gustach sie nie dyskutuje to po co ten komentarz?

Dla mnie najciekawsza i zarazem najsmieszniejsza rzecza jest to ze negujecie cos czego nawet nie widzieliscie. Wyrazacie swoje opinie na podstawie zobaczonych gdzies u kogos pseudo zestawow led. Komentarze typu to wioska itp sa smieszne. Rownie dobrze moglbym skomentowac podrabiane felgi BMW lub wozenie zapasu w aucie ktore powinno wedlug producenta jezdzic na RSC jak wiadomo ma tak tutaj spora czesc uzytkownikow. Moj argument brzmialby " nie robcie z BMW audiiiiii passattttoooowozow z chinskimi felgami, po co ten zapas bla bla bla" Ale tak nie napisze. Dla mnie odpowiednia opinia jest tekst nie podoba mi sie z ewentualna argumentacja swojej wypowiedzi. Lecz moze jednak zaczekacie az ktos zamontuje i wtedy zobaczycie i dopiero skomentujecie. Jest to oryginalny zestaw BMW i jak po wszystkim kupionym w ASO spodziewam sie swietnej jakosci i dopasowania do samochodu. pozdrawiam

P.S. nie wszyscy maja xenony i ringi, niektorzy tak jak ja maja halogeny.

Opublikowano
Dla kogoś co nie posiada na wyposażeniu ringów+xenonów to jest to dobry wybór,sam bym sobie wtedy zamontował takie ledy.
  • Zarejestrowani
Opublikowano
+1, dokładnie to samo napisałem wcześniej. Ja mam ringi i xenon ale jest za slabe zby w dzien na tym latac

Tel. +48-790-465-462

Opublikowano
Witam,

Dla mnie najciekawsza i zarazem najsmieszniejsza rzecza jest to ze negujecie cos czego nawet nie widzieliscie. Wyrazacie swoje opinie na podstawie zobaczonych gdzies u kogos pseudo zestawow led. Komentarze typu to wioska itp sa smieszne.

Nie sztuką jest zobaczyć i powiedzieć wioska , sztuką umieć wyobrazić sobie jak wygląda BMW z takimi ledami przed zrobieniem porażki na przodzie swojego samochodu .

Jest coś takiego jak wyobraźnia, a niektórzy na polskich drogach mają jej aż za dużo .

Moim zdaniem jeżeli kiczowo wygląda to na fordzie czy passacie to na BMW napewno lepiej nie będzie , z daleka większość "listw diodiowych" świeci tak samo , a z bliska przynajmniej mi nie chce się nawet na to popatrzyć a jedynie na kierowce czy siedzi tam ktoś normalny .

• Zarejestrowani
Opublikowano
Fajnie, tylko że masz wersję LCI w której ringi działają jako dzienne i są wystarczająco mocne w dzień żeby było je mocno widać, a co mamy powiedzieć my- właściciele przedliftowych którym ringi ledwo się żarzą i widać je dopiero o zmroku ?? To jest chyba optymalne rozwiązanie

Tel. +48-790-465-462

Opublikowano

...dołączę do tematu. Uważam jak większość że BMW ma ringi jako element charakterystyczny i lepiej aby tak pozostało. Nie trzeba dużej wyobraźni aby stwierdzić jaki będzie efekt po montażu pasków?! W mojej ocenie to profanacja. Modele z przed liftu maja słabe ringi ale można kupić mocniejsze wkłady/diodowe jeśli tak bardzo komuś na tym zależy. Producent przewidział jazdę na światłach mijania i co z tego że zmienię żarniki raz na 4 lata ? Stać mnie na BMW to chyba koszt żarników mnie nie ogołoci ???

Jeśli miałbym wydać 800zł na paski LED posiadając lampy halogenowe to wolałbym dołożyć i kupić używany xenon :idea:

Owocnych przemyśleń

Opublikowano

...wygląd kwestia gustu, tak jak kolor, felgi, końcówka wydechu :mrgreen: ,

jak jest to oryginał, czyli HELLA z spinkami pod zderzak BMW to na 100% będzie dobrze montażowo pasowało i współpracowało z elektroniką auta :cool2:

taka dygresja: bagażnik dachowy BMW to THULE z platikami montażowymi pod BMW, na 100% lepiej pasuje montażowo niż bagażnik THULE wybrany z katalogu THULE pod dany model, wiem bo mam dedykowany bagażnik (wygląda dobrze) ale bagażnik BMW wygląda lepiej (szczeliny są mniejsze, belki są odpowiedniejszej długości, otwory w plastikach pod imbusy są bardziej logicznie rozmieszczone dla kształtu dachu auta)...wyobraźnia :mrgreen: mi mówi, że tak samo będzie z HELLA oryginał dla HELLA BMW, pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Nie lepiej rozłożyć lampę i zmienić ringi na CCFL ? sam będę to robił po zimie ledy są do audi nie do bmw bmw=ringi

Eee tam, ringi są też dla Golfów i innych aut VAG Group :mrgreen: ogólnie dla każdego coś się znajdzie :)

Pzdr.

Opublikowano
...

taka dygresja: bagażnik dachowy BMW to THULE z platikami montażowymi pod BMW, na 100% lepiej pasuje montażowo niż bagażnik THULE wybrany z katalogu THULE pod dany model, wiem bo mam dedykowany bagażnik (wygląda dobrze) ale bagażnik BMW wygląda lepiej (szczeliny są mniejsze, belki są odpowiedniejszej długości, otwory w plastikach pod imbusy są bardziej logicznie rozmieszczone dla kształtu dachu auta)...wyobraźnia :mrgreen: mi mówi, że tak samo będzie z HELLA oryginał dla HELLA BMW, pozdr.

Potwierdzam, dlatego wolę oryginalne dedykowane produkty. Czy to fotelik, bagażnik, ledy, spoiler itp... jeśli jest to oryginalne i dedykowane do naszego auta to oszczędzamy sobie dużo nerwów. Pozdrawiam

http://img200.imageshack.us/img200/7069/20100705004.th.jpg

• Zarejestrowani
Opublikowano
Nie lepiej rozłożyć lampę i zmienić ringi na CCFL ? sam będę to robił po zimie ledy są do audi nie do bmw bmw=ringi

A wiesz, że po tym będą\Ci parować lampy ?? Ponoć ( z tego co na e90post czytałem) koszt profesjonalnego zabiegu to ponad 1500zł, smemu tego nie zrobisz dobrze a "mechanicy" wezma 700zl i spartola, choc pomysł fajny ;)

Tel. +48-790-465-462

Opublikowano
Fajnie, tylko że masz wersję LCI w której ringi działają jako dzienne i są wystarczająco mocne w dzień żeby było je mocno widać, a co mamy powiedzieć my- właściciele przedliftowych którym ringi ledwo się żarzą i widać je dopiero o zmroku ?? To jest chyba optymalne rozwiązanie

w E87 nie miałem xenonów , a dołożyłem fabryczne orygianlne . Jak się chce wszystko się da .

Fakt faktem jeżeli ktoś ma zwykłe lampy a nie stać go na dołożenie fabrycznego xenonu to hmmmm wolał bym być zdany na zwykłe zarówki niż na paski ledowe.

Opublikowano

w E87 nie miałem xenonów , a dołożyłem fabryczne orygianlne . Jak się chce wszystko się da .

Fakt faktem jeżeli ktoś ma zwykłe lampy a nie stać go na dołożenie fabrycznego xenonu to hmmmm wolał bym być zdany na zwykłe zarówki niż na paski ledowe.

Ile wynioslo cie doposazenie w xenony?

Opublikowano
Mnie 1020zł na nieoryginalnych przetwornicach lampy ideał 610zł i przetwornice 410zł z oszukiwaczami by błąd nie wyskakiwał teraz może zrobił bym to jeszcze taniej ;) ja to robiłem w maju gdzie ceny były trochę wyższe teraz może w 750zł bym sie zmieścił :mrgreen: oczywiście mowa o samych lampach bez pziomowania i sprysków tzn zaślepki mam na zderzaku :8)
Opublikowano
Mnie 1020zł na nieoryginalnych przetwornicach lampy ideał 610zł i przetwornice 410zł z oszukiwaczami by błąd nie wyskakiwał teraz może zrobił bym to jeszcze taniej ;) .........oczywiście mowa o samych lampach bez pziomowania i sprysków tzn zaślepki mam na zderzaku :8)

i właśnie dlatego często mi wstyd, że jestem użytkownikiem/właścicelem BMW :cry2: , często myślę, że opinie są ogólne i pochodzą od osób zazdrosnych ale jednak pochodzą z życia :cry2: :cry2:

było:

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Mnie 1020zł na nieoryginalnych przetwornicach lampy ideał 610zł i przetwornice 410zł z oszukiwaczami by błąd nie wyskakiwał teraz może zrobił bym to jeszcze taniej ;) .........oczywiście mowa o samych lampach bez pziomowania i sprysków tzn zaślepki mam na zderzaku :8)

i właśnie dlatego często mi wstyd, że jestem użytkownikiem/właścicelem BMW :cry2: , często myślę, że opinie są ogólne i pochodzą od osób zazdrosnych ale jednak pochodzą z życia :cry2: :cry2:

Mi rowniez AO :mad2: . Koledzy powodzenia w "lepieniu" koncze ten watek bo to nie ma sensu... Prawidlowy montaz xenonow kosztuje tyle co 1/4 samochodu kolegi Kamila wiec o czym tu pisac. pozdrawiam

P.S. a ledy i tak zamontuje

Opublikowano

Kurcze ludzie bez jaj... co to za teksty o jakichś "profanacjach", "wstydach", "żalach" itd - co to jakaś religia jest, czy co?? :duh:

Mnie się te ledy osobiście nie podobają i bym ich nie założył, ale to nie znaczy, żeby takie teksty rzucać w kierunku innych. Szczególnie, że jeśli ktoś (świadomie) wybrał BMW, to już jest dobrze. Tym bardziej, jeśli następnie zakłada sobie coś, w tym przypadku LEDy w ASO, a nie jakieś kupione za 12zł w Tesco, to też nie ma co płakać.

Mnie się to nie podoba, ale jak komuś leży, to niech robi i po temacie - przecież sam sobie na złość nie robi :) Grunt to być zadowolonym ze swojego furaka.

virus by Masters - 190km, 395Nm
Opublikowano

Mi rowniez AO :mad2: . Koledzy powodzenia w "lepieniu" koncze ten watek bo to nie ma sensu... Prawidlowy montaz xenonow kosztuje tyle co 1/4 samochodu kolegi Kamila wiec o czym tu pisac. pozdrawiam

P.S. a ledy i tak zamontuje

Do swojej jedynki już dołożyłem połowe jej wartości :) . W dziale jedynki można ją zobaczyć

co do xenonów to

lampy 1600 zł

light moduł = 400 zł

przełącznik świateł 150zł

czujnik od poziomowania 100 zł

programowanie = dobre 0,7 .

Teraz będzie etap przez zimę robienia spryskiwaczy

Lampy kompletne z przetwornicami , palnikami .

Według mnie inwestycja była warta tych pieniążków . Efekt super a jezdzi się dużo dużo lepiej .

Kupuję tylko oryginalne rzeczy BMW , nie założyłem nawet śrub nie oryginalnych .

Opublikowano
.... Grunt to być zadowolonym ze swojego furaka.

oczywiście Amstaff ale też grunt nie szkodzić innym na drodze, jak kogoś nie interesują przepisy to jego sprawa i niech jedzie nawet 500km/h jak tylko nie zrobi komuś innemu krzywdy, mi z racji tego, że "bardzo mocno przeszkadzają" światła źle wyregulowane, bardzo przeszkadza montaż "drutów" którymi świeci w moje "gały", tyle, pozdr.

było:

Opublikowano

No tu się nie mogę nie zgodzić - 100% racji, tez mnie to strasznie wpienia.

W poprzednim poście bardziej myślałem o ledach, niż o kseniach dokladanych.

virus by Masters - 190km, 395Nm