Skocz do zawartości

316i - klimatronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Panowie da sie ustawić np inpą aby klimatronic nie włączał się po przekręceniu kluczyka? Tym bardziej że idzie zima więc irytujące jest gdy chce się żeby cały prąd poszedł na rozruch a tu część z niego zeżre klima. Edytowane przez grzechusk
Opublikowano

Pobawię się jak znajdę czas wydaje mi się, że za pomocą NCS-a można to ustawić. Chociażby ustawienie aby klimatronik pamiętał ustawienia dla danego kluczyka, ale z takim rozwiązaniem trzeba pamiętać, aby przed zgaszeniem silnika wyłączyć klimatronik. Ale kto wie czy nie da się ustawić, żeby nie włączał się po zapłonie. Nie próbowałem, ale ta funkcja może coś zdziałać może ktoś kto zna niemiecki będzie w stanie przetłumaczyć ją w 100%:

AUTOM_UMLUFT_CONTROL

aktiv

U mnie jest tak ustawione i automatycznie nawiew startuje z ustawieniem "auto".

Opublikowano

No ja mam jeden kluczyk wiec nie było by problemu :D

U mnie startuje na ostatniej ustawionej "konfiguracji" kiedyś ktoś tutaj pisał żeby sie nie włączał to trzeba ileś tam przed zgaszeniem auta wył klimatronic ale czy to prawda to nie mam pojęcia.

Następna sprawa to to że u mnie słabo ogólnie nawiew działa, dopiero na full dobrze czuć ogólnie lipnie, i też słyszałem takie twierdzenie że są trzy tryby mocy klimatronica low normal i high chyba ogólnie chodzi o to że u mnie max to tak jak u kogoś normal.

No ale pierwsze przydało by się go wył i żebym to ja decydował kiedy ma sie uruchimić a nie na odwrót :mad2:

Opublikowano
Panowie da sie ustawić np inpą aby klimatronic nie włączał się po przekręceniu kluczyka? Tym bardziej że idzie zima więc irytujące jest gdy chce się żeby cały prąd poszedł na rozruch a tu część z niego zeżre klima.

A co za problem - wyłączasz panel przed zgaszeniem silnika i po uruchomieniu już się sam nie załączy. Podobnie sprawa ma się z radiem fabrycznym.