Skocz do zawartości

paliwo nie dochodzi do filtra e39 3.0d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moim e39 3.0 z 2003r. jadać samochód zgasł. na zegarze było ok 15 litrów paliwa ale samochód nie chciał opalić po wlaniu 30 litrów do baku i odkręceniu wężyka z filtra który go zasila paliwo w znikomej ilości leciało z powietrzem po założeniu wężyka na filer samochód w dalszym ciągu nie chce zapalić. Proszę o poradę co możne mu dolegać! mogla zepsuć się pompka w baku paliwa?
Opublikowano
spróbuj "pociągnąć" ustami paliwo przez wężyk przy filtrze paliwa, pewnie ci się zapowietrzył, miałem podobny problem tylko że ja nie mogłem odpalić i też dolewałem paliwo ale u mnie kończy się pompa paliwa ale progowa u ciebie może to być ta w baku, najlepiej zrobić diagnozę komputerową to będziesz wiedział na 100%
Opublikowano
temat zamkniety :) okazalo sie ze to pompka niskiego cisnienia w baku. bmw odpalilo samo z siebie bez zadnej ingerencji. teraz musze pilnowac zeby paliwa bylo min 15 litrow i czekac do wtorku zeby wymienic w serwisie pompke.
Opublikowano
daj znać kolega ile zapłaciłeś za wymianę w ASO, mowa oczywiście o oryginalnej pompie
"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."