Skocz do zawartości

paliwo nie dochodzi do filtra e39 3.0d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moim e39 3.0 z 2003r. jadać samochód zgasł. na zegarze było ok 15 litrów paliwa ale samochód nie chciał opalić po wlaniu 30 litrów do baku i odkręceniu wężyka z filtra który go zasila paliwo w znikomej ilości leciało z powietrzem po założeniu wężyka na filer samochód w dalszym ciągu nie chce zapalić. Proszę o poradę co możne mu dolegać! mogla zepsuć się pompka w baku paliwa?
Opublikowano
ewidentnie pompa.Chyba że nie dostaje sygnału to być może przekaźnik lub też bezpiecznik
Opublikowano
spróbuj "pociągnąć" ustami paliwo przez wężyk przy filtrze paliwa, pewnie ci się zapowietrzył, miałem podobny problem tylko że ja nie mogłem odpalić i też dolewałem paliwo ale u mnie kończy się pompa paliwa ale progowa u ciebie może to być ta w baku, najlepiej zrobić diagnozę komputerową to będziesz wiedział na 100%
Opublikowano
  • Autor
temat zamkniety :) okazalo sie ze to pompka niskiego cisnienia w baku. bmw odpalilo samo z siebie bez zadnej ingerencji. teraz musze pilnowac zeby paliwa bylo min 15 litrow i czekac do wtorku zeby wymienic w serwisie pompke.
Opublikowano
daj znać kolega ile zapłaciłeś za wymianę w ASO, mowa oczywiście o oryginalnej pompie
"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
  • Autor
jeszcze nie wymienialem, w aso rano samochod normlanie odpalil :) i jezdzi do tej pory bez problemowo we wtorek wymiana