Skocz do zawartości

328iKontrolka hamulców nie chce zgasnąć po wymianie czujnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie... Mam mały problem... Zaświeciła mi się kontrolka od hamulców więc wymieniłem klocki razem z czujnikiem z przodu z tyłu jeszcze są dobre i czujnik jest dobry... Niestety kontrolka nie chce nadal zgasnąć... Wszystko sprawdziłem i nic... Odłączyłem nawet aku i nadal się świeci... Może ktoś wie jak można to skasować... Z góry dzięki i pozdrawiam...

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
za poziom plynu hamulcowego odpowiada inna kontrolka, u mnie pomoglo odpiecie zasilania na 15 minut i kontrolka zgasla, o ile jestes pewnien ze na 100% masz sprawne czujniki albo kable nie maja zwarcia do masy
Opublikowano

Wypnik czyjnik z klocków i kostki, weź go na warsztat i prześwietl miernikiem czy mają przejście obydwa kabelki.

Ja też tak miałem i okazało sie że był skruszały i przerwany kabel pod izolacją, lutownica-cyna i wszystko śmiga jak nalezy

Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano
Wydaje mi się że, kable są całe bo zaświeciła się kontrolka i klocki naprawdę były zużyte czujnik dotykał tarcz... Chyba że to akurat przypadek i gdzieś kabelek się przetarł sprawdzę wszystko i dam znać... Ale piszcie i tak o swoich doświadczeniach w tym temacie... Pozdrawiam...