Skocz do zawartości

jakie napięcie ładowania ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakie jest prawidłowe napięcie ładowania w bmw e34 2.0 150km

bo mam dokładnie 13,5 V a wiem ze ładowanie powinno byc od 13,8 do 14,5 . nie bede miał problemu w zime ?

Opublikowano
Ale masz stałe 13,5? Jak włączasz nawiew, ogrzewanie tylnej szyby, wszystkie światła to nadal jest 13,5? Jeśli nie spada niżej to może biedy nie będzie.
Opublikowano
powiem że w więkoszsci aut koncernu BMW jest ponad 14.Ale jak kolega radzi,jak podczas włączonych odboirników napiecie nie spada to będzie ok
Opublikowano
  • Autor

sprawdziłem, spada do 12,50 nie jest dobrze ale odziwo mam juz tak pół roku i nic, może dlatego ze nowy aku.

duzo jest rooty aby wymienic alternator ? urzywany lepiej czy regeneracja ?

Opublikowano
Prędzej bym brał używany, kolega miał problemy z ładowanie i zmieniał dwa razy regulator napięcia, sprawdzałem mu diody prostownicze-niby dobre, na maszynie do sprawdzania wychodziło ze jest dobry a w samochodzie napięcie od 11 do 19V, wymiana na używkę i spokój.
Opublikowano
co do roboty to nie jest to trudne.Moim zdaniem lepiej regenerować.U mnie na taką usługe dają 2 latka gwarancji a używkę kupisz i po tygodniu może paść.Zacznij jednak od sprawdzenia czy łożyska nie posypały się i czy swobodnie i lekko możesz zakręcić alternatorem
Opublikowano
  • Autor
jaki jest koszt takiej usługi ?
Opublikowano
za wszystko czyli wymiane łożysk,sprawdzenia stanu alternatora,wymiane regulatora napięcia zapłaciłem 150 zł
Opublikowano

Powiecie mi co u mnie jest jezeli alternator laduje a po pewnym czasie samochod ja sie nagrzeje nie chce odpalic bo akumulator pada?

Czekam na propozycje co jej jest :)

Opublikowano
Jak auto się nagrzeje to rozładowuje akumulator ale jest ładowanie??!! Czy po prostu auto nie odpala jeśli jest silnik rozgrzany?
Opublikowano
Powiem Ci tak: 1 rozruch jest bardzo ciezki ... nastepnie jezeli pochodzi chwile i ja zgasze to pali na dotyk ale pozniej po 20 min jazdy gdy wrzucej jej bieg bez gazu(automat) zdycha i pozniej jej nie moge odpalic... bo akumulator pada... Pomocy:)
Opublikowano
Momentalnie jakby w czasie jazdy akumulator nie byl ladowany i gdy mi zgasnie nie moge jej zapalic... Czasem jest tak ,ze akumulator nie ma juz mocy a czasem kreci a ona nie chce zalapac... nie wiem nie mam juz pomyslu na nia... Pomozcie;]
Opublikowano
to jest wina nastawnika tak mi się wydaje,ewentualnie pompy.Nie zauważyłem że to TDS a to częsty problem w tym aucie.Nawet przy super aku możesz nie odpalić.
Opublikowano

Bo nastawnik to inaczej sterownik tak?:)

Wlasnie ja mialem cos kombinowane z tymi pompami bo w mojej org cos poszlo i glosno chodzila i kupilismy inna pompe ale sterownik byl inny i przelozylismy sterownik od naszej a ponoc nie powinno sie tak robic:) a z pompa jest troszke roboty pol silnika w mak:)