Skocz do zawartości

Jaki olej do wspomagania ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może to proste pytanie ale muszę wiedzieć jaki olej dolać do wspomagania E36 316iBuczy mi dziwnie po ruszeniu i skręcie w lewo, póżniej (chyba jak się rozgrzeje) przestaje. Mam zamiar wymianić cały olej w układzie ale do soboty muszę jeździć, więc nie chcę czegoś przez ten czas uszkodzić(pompy lub czegoś innego). A zauważyłem że (jak na moje oko) tego oleju jest za mało tj. na tej podziałce od zakrętki ledwo sięga jej czubka. Proszę o fachową poradę bo nie wiem ile go powinno być i jaki.
Opublikowano

Witam

Wymien calosc/olej ATF/Przygotuj sie na pare litrow zanimsie przeplcze .

pozdrawim

Powinien siegac na 2/3 bagneciku.

Opublikowano
  • Autor
Dzięki o to mi chodziło. Ale czy jak pojeżdże tak kilka dni to nie siądzie inne część? Czy można narazie tylko dolać?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Lepiej dolej bo mozesz zniszczyć sobie wspomaganie.
Opublikowano
jak kupisz 2literki to na spoko Ci styka...a płukac będziesz mógł że heej.Ja kupiłem 2 literki i mi jeden został cały.

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano
za zapytam sie przy okazji :8) czy to normale ze barzdo slychac wspomaganie to znaczy jak krece kierownica to jest normalne dzwieli wspomagania ale jak dochodze do konca to obroty silnika spada i brzeczy wspomaganie co to moze byc .wspomaganie sie konczy?malo plynu? :worried:
Opublikowano
za zapytam sie przy okazji :8) czy to normale ze barzdo slychac wspomaganie to znaczy jak krece kierownica to jest normalne dzwieli wspomagania ale jak dochodze do konca to obroty silnika spada i brzeczy wspomaganie co to moze byc .wspomaganie sie konczy?malo plynu? :worried:
niestety nie wiem..ale ja mam tak samo.Do końca fajerą skręcę to troszkę buczy i obraty z deka spadną.

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano

Niestety na 99% macie do wymiany pompe od wspomagania. Jesli wlaczacie silnik i tak wam lekko brzeczy przy kreceniu to wlasnie pompa. Pozdrawiam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Witam

Moze byc jeszcze spieniony olej i wtedy tak wlasnie brzeczy.

pozdrawiam