Skocz do zawartości

325i czy ECU z auta z ASB będzie działał w aucie z manualem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy komputer od e36 325 automatyczna skrzynia + klimatyzacja bedzie bez problemu chodzic w 325 e 36 ale w aucie z manualem i bez klimy ?

____

Poprawiłem tytuł. Dostałeś ostrzeżenie :duh: / mattiss

Opublikowano
Z tego co się orientuje to ECU silnika nic nie ma wspólnego z układem automatycznej skrzyni biegów więc nie myl tych dwóch pojęć. Jak nie pali na 2 gary to może być wiele przyczyn. ECU,świece, cewki, a co najgorsze to skrzywione zawory.Radzę ci sprawdzić wpierw kompresje,bo jakiś baran może zredukował z 4 na 2ke i wygieło zawory.Zegary też powinny działać,przecież nie masz na zegarach info na którym jest biegu tylko na panelu koło lewarka.Byłoby bez sensu robić przeszczep silnika z auto do manuala a przecież jest to najkorzystniejszy swap. :D Właśnie i ja się zabieram za takowego
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
ja mam komp i wszystko chodzi oprocz lambdy ktora jest kupiona nowa... wiec zamowilem kompa od 2,5 automata i na tym wogole dwa zawory nie pla ale problem z lambda znikl ...
Opublikowano
Możesz poprawić odpowieć dotyczącą zaworów??? Lambda może nie chodzi bo masz nie tą co trzeba. Jaką kupiłeś ,uniwersalna,uniwersalna bosch,orginał??? Jakie kolory kabli??? Jak masz skrzywione 2 zawory to zapomnij o właściwej pracy silnika :cry:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Możesz poprawić odpowieć dotyczącą zaworów??? Lambda może nie chodzi bo masz nie tą co trzeba. Jaką kupiłeś ,uniwersalna,uniwersalna bosch,orginał??? Jakie kolory kabli??? Jak masz skrzywione 2 zawory to zapomnij o właściwej pracy silnika :cry:

lambda jest ok uniwersalna kable takie jak były (niepamietam juz chyba bialy czarny i dwa siwe?) chodzi o to ze na starym komie silnik racuje normalnie ale spala strasznie duzo komp nie wiedzi lambdy po zalozeniu kompa z automatu komp nie pokazuje bledow ale silnik nie chodzi na dwa gary...

moze ktos ma na zbyciu kompa do m 50 b25? bez nanosa???

Opublikowano
ostatnio byłem na stacji i po przejechaniu 130 km buma wzieła tylkko 17 litrow gazu czyzby komp sie odwiesil ? nie bylem na diagnostyce bede jutro ale przekladalem kilka razy kompa ? i jestem ciekaw czy teraz widzi sone skoro spalanie wrocilo do normy?