Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałem się podzielić incydentem, który mi się dziś przydarzył, a w związku z tym sytuacją, w której moje e32 kolejny raz udowodniło, że kiedyś robiło się auta. Otóż po zatankowaniu na stacji odjechałem na bok, poszedłem zapłacić i po chwili moim oczom ukazał się widok pchanej siódemki przez naczepę Tira. Otóż kierowca ciężarówki cofając nie zauważył mojego auta i idealnie uderzając w przód pchał auto do tyłu. Skrzynia na P, zatem koła w miejscu, zderzak przedni cofnął się do kół i auto sobie jedzie razem z naczepą. Po całej sytuacji i odklejeniu się naczepy od auta, zderzak wrócił na miejsce co do milimetra, a chciałem zwrócić uwagę, że już z w tym roku korzystałem z jego amortyzatorów. Niestety drzwi naczepy były tak wysunięte, że zniszczyły mi maskę, ale gdyby nie to, to do wymiany byłaby tylko rejestracja. Ciekawostką jest to, że maska powyginana, a zawiasy maski ok i zamyka się i otwiera bez problemu, nie przesunęła się względem błotników nawet o milimetr z żadnej ze stron. Teraz pozostaje mi walka z Wartą o odszkodowanie za wiekowe auto. Tak dla pokoleń, trzeba przyznać, żeby zniszczyć e32 trzeba się napocić. Jednym słowem BMW rulez, ciekawe tylko czy taka jakość jest do dziś.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano

Ja miałe pare podobnych sytuacji .Raz moja żona parkując samochód tyłem do jezdni (parkowała prawidłowo) zostawila trochę wystajacy samochod i w tył samochodu wjechał mitsubishi Galant .Jak wyszła z samochodu była przerażona ,jak może wygladac bmw . Widzac najpierw

galanta który miał maskę do góry zbite wszystkie światła w ogóle samochód masakra ,na szrot A w bmw zarysowany zderzak i tyle na temat . Jeszcze komentarz kierowcy galanta ' a mówiłem żeby kupić niemca .

Opublikowano

BMW ogólnie jest przemyślaną konstrukcja a E32 jak na swój rok jest autem bardzo bezpiecznym.A podstawą jest to że auta ma blache a nie blaszke jak inne.

PS jak można nie zauważyć takiego kolosa...co innego maluch albo fiat Cinquecento :duh:

Dobrze że tylko tak się skonczyło

Opublikowano
Witam, chciałem się podzielić incydentem...

to już chyba Twoja druga ekstremalna przygoda. Życzę by varta dała uczciwe odszkodowanie.

Czy ktoś mierzył grubość blach w E32? :) Bo ciekaw jestem ile to mm

Pozdrawiam

Opublikowano
w najbliższym czasie bede lakierował drugą maske koledze a wycinał kawałek blachy z poprzedniej żeby dobrać farbe.Wtedy zmierze i jak skleroza mnie nie dopadnie to napisze :cool2:
Opublikowano
Witam Michael, masz rację to już druga w tym roku, coś ten rok pechowy dla tego BMW. W każdym razie auto pancerne.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
ja pare dni temu zahaczylem o burte dostawczaka i pech chcial ze na wysokosci mojego blotnika mial wielki zawias od burty... ledwo ruszylem z poltora metra do przodu a zawias sie tak wbil w blotnik ze wyrwal mi dziure na pol elementu :mad2: wyglada okropnie ale to tylko powierzchowna rana :P nic wiecej sie nie stalo, maska lekko wgnieciona i zarysowana ale konstrukcja ok , wymienie blotnik i maske i bedzie jak nowa :P tylko szukam gdzies w Krakowie maski i prawego blotnika, zna ktos punkt z uzywanymi blachami :?: a moze ktos ma w dobrym stanie takie czesci :?: kolor granitsilber :)
Pozdrawiam
Opublikowano
888 146 381 zadzwoń pod ten numer,mają wszelkie elementy do BMW.Być może będą mieli w kolorze.Co prawda to Gorzów Wlkp ale cena wysyłki nie byłaby wysoka.Jakby co to mam taniego kuriera :cool2:
Opublikowano
888 146 381 zadzwoń pod ten numer,mają wszelkie elementy do BMW.Być może będą mieli w kolorze.Co prawda to Gorzów Wlkp ale cena wysyłki nie byłaby wysoka.Jakby co to mam taniego kuriera :cool2:

Dzieki :)

Pozdrawiam