Skocz do zawartości

320d Jak sprawdzić wtryski za pomocą komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam 320d w automacie i przy wciśnięciu pedału gazu do podłogi autko zbiera się jak trzeba ale przez moment wyrzuca chmurę czarnego dymu. Ktoś na forum napisał, że to mogą być wtryski. Zakupiłem kabel i chciałbym sprawdzić jak to wygląda, będę wdzięczny jakim softem najlepiej to zrobić, z której opcji skorzystać i jak zinterpretować otrzymane dane

Masz problem z DLR? Pisz...
Opublikowano
czyli po lifcie

w sumie to nie wiem jak mogles tego nie wiedziec mając to auto

Wolałem się upewnić

Czyli wracam do pytania: W jaki sposób mogę sprawdzić jak działają wtryski? (jaki program, która opcja)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro już wiesz, że auto po lifcie i masz kabel, to zarzuć Inpę i bez problemu sprawdzisz sobie korekcje. Wszystko jest na forum, w razie problemów pytaj, pomożemy.
Opublikowano
Dobra spróbuję to zdiagnozować. INPĘ mam już zainstalowaną, ale praktyki z diagnostyką komputerową nie mam żadnej... jak by co będę pytał
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeśli masz auto przed liftem to korekcji na wtryskach nie sprawdzisz !

Jestes pewien ze tak jest? Moje bunia jest 2000r i byłem na sprawdzeniu wtrysków podpiął pod kompa i powiedział mi ze sa ok

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Jestes pewien ze tak jest? Moje bunia jest 2000r i byłem na sprawdzeniu wtrysków podpiął pod kompa i powiedział mi ze sa ok

no ale ty masz M57, a chodziło pewnie o M47...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a widziałeś czy Ci powiedział ? :lol:

korekcji nie sprawdzisz !

Sprawdzili mi to przy okazji bo auto i tak miałem podpinane pod kompa. Wiec nie widze sensu dlaczego mieli by kłamać. Mógł powiedziec ze sa zle i próbować mnie namawiac na ich wymiane. Co do tych mechaników to bardzo sobie ich chwale bo wiedza co i jak,gdy mam problem problem zawsze go usuna przy okazji sprawdza inne rzeczy i na cenie tez upuszcza.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jedynym miarodajnym sposobem na sprawdzenie wtrysków jest albo wyjęcie ich i zawiezienie do konkretnego pompiarza (mam tu na myśli faceta z odpowiednią aparatura), albo test przelewowy. Ja miałem robione korekcje pod DIS'em , INPĄ wszystkie koło zera a w rzeczywistości dwa do wymiany. Jak Ci kopci na czarno to albo wtryski leją (zobacz na postoju czy nie ma kauży sadzy na podłożu z wydechu - wtedy nie dopala), albo masz zawalonego EGR'a. Nie ma się co martwić czarnym bąkiem, jak widzisz wszystko w lusterku wstecznym to nie ma obaw.