Skocz do zawartości

E36 318 is coupe - jaki mam kupić alternator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich potrzebna informacja o alternatorze własnie mi padł i potrzebuje kupić nowy tylko powiedzcie mi bo niestety

nie idzie odczytać juz na nim zadnej informacji jaki mi zpasuje zebym kupił dobry no i co jest mam na pasek klinowy waski

jak by ktoś dał rady mi podesłać co tam na nim było napisane jedyne co wiem to valeo made in France

:)

_______

Poprawiłem tytuł. Powinien on zawierać skrótowy opis zagadnienia. mattiss

Opublikowano

z ktorego roku i miesiaca masz ta is-ke?

P.S.warto uzupelnic profil na forum,czasami ulatwia to innym w pomocy. :)

mysle ze to moze byc to:

http://allegro.pl/alternator-bmw-318-92-e36-1-8-automat-valeo-brutto-i1228617483.html

Edytowane przez mecen320i

"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
Opublikowano
http://allegro.pl/bmw-e36-1-8-is-alternator-i1252512173.html

Tu jest widoczny nr. koles opisuje że jest to oryginał od is-a numer ma: 0 123 310 006

nie bedzie to bo jest kolo na pasek wielorowkowy w dodatku 'bosch' a problem dotyczy alternatora na zwykłego waskiego kliniaka 'valeo'!! :norty: :duh:

Opublikowano
  • Autor
racja kolego uzupełnie to rok 92 miesiąc to lipiec oznaczenie silnika m42 ten pierwszy co podesłałeś był własnie taki jak trzeba z wyglądu tylko chodzi czy do isa podejdzie np od 18i czym sie one roznią?
Opublikowano

do tego czasu--> 09/1993 nr kat. alternatora 12311739363 70A(amper)

badz tez: 80A o nr:12311739421

wg-"realoem.pl' :cool2:

w manualu masz ta bunie???

Opublikowano
  • Autor
tak tak w manualu a mozesz mi podesłać link do tej strony co sprawdzałeś? tan alternator? bo umnie tak ledwo widac na końcu jakieś 322
Opublikowano

www.realoem.pl

wpisujesz ostatnie 7 znakow nt VIN i twoj model wyskoczy.ta strona sluzy do sprawdzania nr czesci zgodnych z katalogiem,wszystkie dane np czujnikow tez tam znajdziesz.

a tak wogole teraz patrze po allegro to wychodzi ze ty nie masz is-a tylko 1.8i.kazdy is ma juz kolo na pasek wielorowkowy a 1.8i na zwyklego klina.kup alternator od 1.8i z kolem na klinowy i musi pasowac.powodzonka,jakby co pisz.pomozemy :cool2: :wink: :lol:

P.S.w dodatku wszyscy sprzedajacy udzielaja gwarancji rozruchowej wiec jak nie bedzie pasowac to odeslesz.

Opublikowano
  • Autor
Dzięki za ten link! mam is na 100% ale tego pierwszego bo mam rok 92 ale is na dwóch walkach ale ok poszukam coś musze mieć bo idzie zima!!!! pozdrawiam
Opublikowano

tak faktycznie IS,doczytalem :oops:

na twoim miejscu bym kupil takie cos:http://allegro.pl/alternator-bmw-318-92 ... 17483.html :cool2:

pozdro

Opublikowano
http://allegro.pl/bmw-e36-1-8-is-alternator-i1252512173.html

Tu jest widoczny nr. koles opisuje że jest to oryginał od is-a numer ma: 0 123 310 006

nie bedzie to bo jest kolo na pasek wielorowkowy w dodatku 'bosch' a problem dotyczy alternatora na zwykłego waskiego kliniaka 'valeo'!! :norty: :duh:

a tak wogole teraz patrze po allegro to wychodzi ze ty nie masz is-a tylko 1.8i.kazdy is ma juz kolo na pasek wielorowkowy a 1.8i na zwyklego klina

" mistrzu " mecen320i jak mówie to mówie ... :duh: nie jeden is perzeszedł przez moje ręce . Coś mi sie należy prawda??? Pozdrowionka

Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano

co ci sie nalezy?? :?:

chce koles kupic alternator ze zwyklym kolem pasowym, nie z wielorowkowym.nie wiem moze i mozna kola podmienic i bedzie ok no to trzeba bylo to napisac jesli mozna.po co sie bawic i zastanawiac czy mozna jak sa identyczne do danego modelu w sprzedazy.

nie wiem o co masz tu żale.

P.S.jesli jestes taki szpec to trzeba bylo chlopakowi pomoc a nie rzucasz info,pokazujesz komus kto nie jest zorientowany w temacie,a o to własnie pyta cos co wyglada inaczej niz u niego i myslisz ze mu pomogles.

w dodatku jeszcze w irytujacy sposob krytykujesz innych. :duh:

pozdrawiam "mistrz" :norty:

mecen320i :cool2: