Skocz do zawartości

Czy z uszkodzonym przepływomierzem zapali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie,czy z uszkodzoną przepływką da sie odpalić auto,słyszałem ze nie ma to większego znaczenia powinien odpalić, czy o prawda?

2,7 eta

z góry dzieki.

pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie wiem jak m20 ale moje m40 bez przepływki odpala i gasnie. Jak mu wcisne gaz to chodzi. Przepływka raczej służy do dokladnego dawkowania paliwa do ilości powietrza, wiec nie powinno byc problemu z odpaleniem, ale o ładnym równym chodzeniu nie ma mowy,.
Opublikowano

Odpalić odpali tylko będzie kulał, będzie miał problem z wkręceniem się na wyższe obroty a podczas zejścia z nich może zgasnąć.

Może zalewać silnik paliwem i dymić z rury na siwo, niespaloną benzyną.

Opublikowano
Dzieki za podpowiedz,więc przepływke moge wykluczyć a jeszcze jedno czy morze być za male ciśnienie tzn pompka paliwa,podobno powinny być dwie pompki paliwa w zbiorniku i pod progiem
Opublikowano
Dzieki za podpowiedz,więc przepływke moge wykluczyć a jeszcze jedno czy morze być za male ciśnienie tzn pompka paliwa,podobno powinny być dwie pompki paliwa w zbiorniku i pod progiem

Witam

W starszych E30 są właśnie dwie pompy paliwa. W późniejszych modelach jest już tylko pompa w baku, która generuje od razu duże ciśnienie. Możesz zmierzyć ciśnienie na listwie wtryskowej, a raczej mechanik może :)

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Ciśnienie na listwie jest ok. niby wszystko jest tak jak powinno być ale autko odpala na chwilę i gaśnie,spróbuje jeszcze podmienic komp.coś mi w nim nie pasuje :?

A mechanik,hehe to by odrazu uszczelke chciał zmieniać.

Opublikowano
nie wiem ale moje M20 B20 z odpiętą przepływką odpalało bez problemu tyle że nie chciało się wkręcać na obroty i się dusiło

Nie masz co zrobic kasą ??........

Zostań klientem stacji ASO :)

Opublikowano

Tu już nie chodzi o przepływkę...

Komputer był padnięty, to znaczy minusy na wtryski były za słabe,podmieniłem komp.ale jest to samo,odpala ale tylko z zimnego wtrysku potem gaśnie.czy to może być przyczyną?

Proszę o pomoc jesli ktoś miał podobny przypadek.bede wdzięczny za wszystkie podpowiedzi

Opublikowano
Kolego spróbuj podmienić czujnik temp. jest barzdo ważny w dawkowaniu paliwa na zimno i nie tylko. Jeśli się mylę poprawcie mnie
Opublikowano
Gdzie na skali jest wskazowka jak gasnie albo ile czasu plus minus pali auto?

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D