Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam bmw e46 320d 150 km z 2003 r skrzynia manualna. Nie mogę odpalić swojego auta, a gdy przekręcam kluczyk nie ma żadnej reakcji rozrusznik nie kręci. Kontrolki zapalają się. Proszę o pomoc.

Opublikowano
Nie jestem pewien ale ktoś na forum pisał, że taki może być objaw uszkodzonego imobilajzera. Sprawdź na drugim kluczyku, albo poczekaj może wypowie się ktoś kto miał podobny objaw.
Opublikowano

Przed chwilą sprawdziłem na drugim kluczyku niestety nie odpalił.

P.S ma ktoś może objaśnienia co oznaczają wszystkie kontrolki na liczniku w bmw ? jakaś mapka ,rozpiska itd.

Opublikowano

To teraz to albo tranzystor w pompie vp44, albo czujnik położenia wału. Przy usterkach tych też auta nie można odpalić. Przydało by się podłączyć pod kompa może coś więcej wyjdzie.

EDIT: Zapomniałem, że rozrusznik nie kreci, objawy, usterki, które wymieniłem mogą być wtedy, jeśli rozrusznik kręci. Jeśli u Ciebie nie kręci to może coś nie tak z rozrusznikiem?? bądź przewodami do niego? Sprawdzałeś wszystkie bezpieczniki?

Opublikowano
Jak stacyjke masz na zaplon to przygaszaja ci sie kontrolki czy brak reakcji calkowity ?

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
To teraz to albo tranzystor w pompie vp44, albo czujnik położenia wału. Przy usterkach tych też auta nie można odpalić. Przydało by się podłączyć pod kompa może coś więcej wyjdzie.

EDIT: Zapomniałem, że rozrusznik nie kreci, objawy, usterki, które wymieniłem mogą być wtedy, jeśli rozrusznik kręci. Jeśli u Ciebie nie kręci to może coś nie tak z rozrusznikiem?? bądź przewodami do niego? Sprawdzałeś wszystkie bezpieczniki?

Jutro popatrzę co z tym bezpiecznikiem

Jak stacyjke masz na zaplon to przygaszaja ci sie kontrolki czy brak reakcji calkowity ?

Kontrolki nie przygaszają się

Opublikowano
Czyli brak pradu na rozruszniku lub zepsyty rozrusznik najlepiej to miernikiem sprawdzic czy jest 12v na rozruszniku

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
To teraz to albo tranzystor w pompie vp44, albo ...

Przeciez to CR.

Racja :D Sorry, ale nie zwróciłem uwagi na rocznik. Dzięki za poprawę :cool2:

Opublikowano
Może opiszę to dokładniej. Kupiłem swoją e46 parę miesięcy temu była rozbita ( czołówka, rozwalone chłodnice ) Na placu przed kupnem sprawdzaliśmy silnik chodził tak samo po jakimś tygodniu u mnie sinik bez problemu odpalał. Po zrobieniu samochodu na jazdę próbną nie mogłem odpalić auta. Akumulator, rozrusznik, bezpieczniki, podłączenia ok. Mam jedno pytanie czy jest możliwe że w bmw nie można odpalić bo nie był wymieniany olej i na komputerze pokazywało mi około 13000 km Oilservis a nagle mi się zrobiło 22000 km ? Może od tego blokuje mi możliwość odpalenia auta ?
Opublikowano
Kolego jak ona była "bita" to sprawdź ładunek pirotechniczny na kablu przy akumulatorze! Gdy wystrzelają poduszki ten kabel jest przycinany! Może był chwilowo jakoś złączony a teraz znowu się rozłączył.