Skocz do zawartości

Lewy Ksenon raz świeci raz nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio zauważyłem w swoim bmw ze lewy ksenon raz świeci raz nie. Kiedy nie świeci to wyłączę na chwile światła "przełącznikiem" i włącze od nowa i wtedy znowu świeci. Czasem załapie czasem nie. Jaka może być tego przyczyna ? Jak mogę się uporać z tym problemem ?
Opublikowano
pewnie zarowka siada albo zabrudzone styki. masz wtedy info o przepalonej zarowce? mozesz tez zamienic zarowy miejscami i obserwowac czy sie problem przeniesie
Opublikowano
  • Autor
tak mam info o przepalonej żarówce
Opublikowano
  • Autor
Panowie a jak tą żarówke wymienić, czytałem w instrukcji obsługi że trzeba uważać z prądem ze względu na obecność wysokich napięć[a może to coś innego niż ta żarówka]. Proszę o pomoc nigdy wcześniej nie miałem xenonów więc nie wiem jak się do tego zabrać. Problem objawia się następująco przy uruchomieniu silnika xenon świeci natomiast w czasie jazdy po ok 5min gaśnie, w trakcie trwania tego zjawiska wyskakuje błąd. Mówiąc żarnik macie na myśli tą żarówke?
Opublikowano

czy musisz wyminić "gazową lampę wyładowawczą" żarnik - będziesz wiedział jeśli kolor będzie taki różowy, fioletowy itp....odpal żarówy, wyjdź na zewnątrz samochodu i zobacz czy kolor jest taki sam jak tego dobrego żarnika czy taki jak pisałem tj. rózowy- fioletowy. Jeśli jest rózowy tzn że siada żarnik i trzeba będzie wymieniać.

Jeśli kolory się zgadzają mogą być to problemy na stykach lub z przetwornicą..musisz sprawdzić.

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

Opublikowano
Ostatnio zauważyłem w swoim bmw ze lewy ksenon raz świeci raz nie. Kiedy nie świeci to wyłączę na chwile światła "przełącznikiem" i włącze od nowa i wtedy znowu świeci. Czasem załapie czasem nie. Jaka może być tego przyczyna ? Jak mogę się uporać z tym problemem ?

Miałem podobnie ale z ringiem, raz świecił a raz nie. Powód: wcześniej w garażu podeszła woda i była wilgoć gdzieś na styku. Nic nie wymieniałem.

Opublikowano
  • Autor
Dzięki za pomoc, chyba się naprawiło bo ksenon poprawnie działa [co zrobiłem? rozkręciłem lampę i wyjąłem tą żarówkę i poczyściłem wtyki], nie wiem może coś nie łączyło. Teraz jest ok. Jak coś wiem jakiej firmy żarówkę mam kupić.