Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Kupilem niedawno e91 320d z 2007 roku.Wyskakuje mi blad ze cos nie tak ze swiatlem.Gdy zapale normalnie swiatla mijania, z tylu nie swieci mi w prawej lampie swiatlo w tej czesci po prawej stronie (czyli nie to ktore znajduje sie na klapie bagaznika tylko od zewnetrznej strony).Zamiast tego swieci sie w tej czesci to na dole(od stopu) ale jak juz sie dowiedzialem BMW tak ma ze jak nie swieci sie jedno to zawsze zapali sie cos innego zeby nie bylo sytuacji takiej ze nie ma w ogole swiatla.W czesci na klapie bagaznika jest ok bo swieci sie normalnie to podluzne poziome.W lewej lampie ogolnie jest ok bo i jednej i w drugiej czesci swieci sie tak jak nalezy czyli podluzne poziome. Odrazu mowie ze zarowka nie jest spalona bo wkladalem ja do innego gniazda i swiecila. Co moze byc nie tak? Pozdrawiam, prosze o rady i dzieki! Michal
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź:

1. czy jest napięcie na przewodzie zasilającym żarówkę (ale względem masy samochodu)

2. czy przewód masowy lampy nie jest uszkodzony,

3. czy płytka z oprawkami na żarówki nie ma zwarcia albo przerwy

4. czy żarówka jest odpowiedniego typu i mocy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może złapał jakiegoś błęda. Jak masz możliwość to podłącz pod komputer. Może to tylko błąd.
http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg