Skocz do zawartości

Temperatura na komputerze pokazuje -30'C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, co może być przyczyną, że na wyświetlaczu pokazuje się temperatura -30'C? Wiem, wiem, zapewne uszkodzony czujnik, ale gdzie on jest i czy da się go wymienić samemu?
Opublikowano
W e32 ten czujnik o ile pamietam jest gdzieś w okolicach przedniego zdezaka a dokladniej pod rejstracjią miedzy kratkami halogenowymi (taki bolec na ok 3-4 cm z gniazdem kwadratowym chyba na dwa piny)- Tak mialem w e32 750 il 89 rok.U mnie tym problemem był przerwany kabel przy samym czujniku.

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

Opublikowano
W przednim zderzaku obok halogenu jest zaślepka lub kratka wlotowa. W górnej części tej zaślepki powinien być otworek dla wlotu powietrza dla czujnika mocowanego od tyłu w zderzaku.
Opublikowano
W przednim zderzaku obok halogenu jest zaślepka lub kratka wlotowa. W górnej części tej zaślepki powinien być otworek dla wlotu powietrza dla czujnika mocowanego od tyłu w zderzaku.

i dalej: zdejmujesz zaślepkę i masz na wierzchu czujnik. Z tyłu czujnika jest wtyczka - rozpinasz ją (obejrzysz, pomacasz - będziesz wiedział jak), a następnie czyścisz styki w czujniku i wtyczce (czujnik też można wyjąć). Powinno pomóc.

$M$
Opublikowano

No, to teraz już jestem w domu. Ale prawda u mnie jest bardziej przyziemna niż myślicie.

Otóż jakiś czas temu, dobrotliwe dusze pod blokiem, w nocy ukradły mi cały zderzkak.

Kupiłem sobie jego następcę na allego (to nie był mój własny! :wink: ) i jako go montowałem, a ściśle: wkładałem wtyczki od halogenów, zastanawiałem się do czego jest jeszcze jedna wiązka z wtyczką. No to teraz już wiem...

Opublikowano
Jescze jedna sprawa: nie jestem jeszcze za bardzo "oblatany" na tym forum, gdzie mogę znaleźć schemat z tym fragmentem instalacji, na którym byłby ten czujnik? Mogę prosić kogoś bardziej zorientowanego o jakiegoś linka? Będę bardzo wdzięczny.
Opublikowano
kabelki owe idą od skrzynki z bezpiecznikami a czujnik kosztuje 84zl :mad2:

życie zaczyna sie od 200km/h

http://royy.net/~serfer123/bmw/7.JPG

Opublikowano
kabelki owe idą od skrzynki z bezpiecznikami a czujnik kosztuje 84zl :mad2:

czytaj forum :D jak sprytnie poszukasz to dowiesz sie jak zrobic czujnik za 3 pln :D

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D