Skocz do zawartości

Problem ssanie E38

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam problem z odpalaniem na zimno.Nie właącza mi się ssanie.Po chwili jak sie nagrzeje wszystko jest ok.E38 740iA 96r M62
Opublikowano
W tych silnikach nie ma czegos takiego jak 'ssanie' np. we Fiacie 125p - tzn. dodatkowa dawka paliwa jest podawana przez te same wtryskiwacze, co normalnie. Podlacz samochod pod komputer i odczytaj bledy, byc moze sa jakies problemy z czujnikiem temperatury silnika.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
kolego mam ten sam problem z moją Księżniczką. daj znać jesli namacasz przyczynę. Moja maleńka teraz stoi w garażu i pieknie wygląda ( na codzien mam inne auto) pozdrawiam
Na BMW narzekają głównie ci, którzy nigdy ich nie mieli. Również ci którzy za parę groszy kupili wymęczoną Bawarkę i warsztat jest ich garażem.
Opublikowano
Sprawdziłem na komputerze ale nie pokazało nic z czujnikiem.Dzisiaj i tak bede go wymieniał bo cieknie no i zobaczymy
Opublikowano
ale o którym czujniku kolego mówisz? temp silnika? bo nie jestem pewien ale tam chyba jeszcze szanowne inżyniery z Bawarii wcisnęli czujnik temp do wtrysków benzynowych. jesli sie myle to prosze o naprowadzenie mnie na dobrą droge)) :D
Na BMW narzekają głównie ci, którzy nigdy ich nie mieli. Również ci którzy za parę groszy kupili wymęczoną Bawarkę i warsztat jest ich garażem.
Opublikowano
i co kolego po wymianie tego czujnika objawy ustąpiły? jeśli tak to napisz ile takie cudeńko kosztuje to i mojej Księżniczce wymienie
Opublikowano
niestety nie,jest prawie tak samo,moze delikatnie czuc ze podaje więcej paliwa i obroty troche wzrosły ale na bank nie jest jeszcze do konca dobrze.Będe kombinował dalej.Ten czujnik w aso 66zł