Skocz do zawartości

318i Zmienione lampy przednie - czy trzeba wyregulować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , właśnie wymieniłem standardowe lampy na drugi komplet także standardowych (z konieczności) i zastanawia mnie :

-czy musze jechać na jakieś ustawienie czy regulacja elektryczna da sobie rade

-czy ten gruby plastikowy bolec wkładany musi być porządnie wciśniety czy wystarczy to wkręcić (jak coć postaram się dokladniej opisać)

-nie działa prawe światło postojowe (sprawdzałem to nie zarówka), da rade to zrobić czy lepiej oddać w warsztat?

Z góry dzięki.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Na ustawienie świateł będziesz musiał pojechać ponieważ regulacja elektryczna jest po to by dostosować światła do obciążenia samochodu (raz jedziesz w 5 osób a raz sam)
Opublikowano
Oczywiście że musisz jechać na regulację, na pewno jedno i drugie będą źle ustawione, a co do postojówki to sprawdź bezpieczniki to na początek a jeśli dalej nic to obadaj gniazdo na żarówkę i przewód czy nie jest gdzieś poharatany, po druciarsku mógłbyś wpiąć się w przewód od drugiej postojówki jednak nie polecam :!: chociażby dlatego że wtedy nici z opcji włączania prawych lub lewych świateł postojowych (zawsze będą oba świeciły).
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Mam podobny problem z lewymi postojowymi. Zawsze po lewej świeciły słabiej. Gdy poczyściłem wszystkie styki i reflektory do montażu ringów i hidów zaczęły równo świecić. Z tyłu też czyściłem styki po akcji autozamykania centralnego z kluczykami w środku. Gdy nadeszła zima z przodu po lewej ringi świecą do połowy. Czyszczenie wtyczki nic nie daje. Czy mogę połączyć lewe postojowe z prawymi ? Nie mam opcji włączania oddzielnie lewych i prawych postojowych tylko wszystkie naraz.
Opublikowano
Nie mam opcji włączania oddzielnie lewych i prawych postojowych tylko wszystkie naraz.

Na pewno nie masz tej opcji jak przygniesz dźwignię od kierunków w jedną lub drugą stronę jeszcze dalej niż włączenie kierunkowskazu i zostawisz samochód bez kluczyka?