Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów jako nowy użytkownik!

zastanawiam się nad zakupem jak najtanszego e46 318i czyli 98r na okres najblizszej zimy.

plan jest taki aby robic w nim jak naajmniej bo i tak bedzie sprzedane wiosną, byle bezawaryjnie użytkować.

Mam również niewielki budżet i najwazniejsze pytanie:

co ryzykuję kupując te najtansze wersje na allegro - po 13 czy tam 14k powiedzmy?? (oprocz tego ze bedzie bite-wiadomo)

czy ten plan (przejezdzenie zimy bezawaryjnie w miare) takim autem jest realny??????

nie znaczy to że zamierzam o auto nie dbac itp, ale poprostu moje obecne rwd pali w zimie jakies 18/100 więc moznaby zakupić coś oszczedniejszego, oczywiscie zadne fwd nei wchodzi w gre a e36 nie chce za bardzo...

i drugie pytanie: spalanie w zime takiego 318i w miescie??

dziękuje za odp

Opublikowano
zawsze możesz trafic na powodziana problemy z elektryką, zajechany silnik po zimie jak bite i zle zrobione to bedziesz miec piekne wykwity rdzy i nie sprzedaz tak łatwo lepiej sie zastanów czy taki interes ie opłaca :cool2:
Opublikowano
mialem e36 318i 98rok i zadnych problemow,potem e46 2002rok 318i-tylko problemy,teraz mam 330i 2002 rok tez problemy.powodzenia
Opublikowano
Na twoim miejscu wolalbym chyba tankowac to twoje stare auto albo autobusem jezdzic....Tyle teraz tych min...;/ Moglbys sobie jedynie kosztow i problemu narobic bo ja niewierze autom bardzo tanim...i niewiadomo jakby bylo na wiosne ze sprzedaza/...Pozdrawiam
Opublikowano

ok, wiadomo że mega trupa nie kupię, powodziana raczej tez nie...

ogólnie temat trochę teoretyczny bo musiałbym jeszcze sprzedać swoje auto itp:)

precyzując bardziej,

olać spalanie, domysłam sie jakie będzie, najwazniejsze pytanie- to co moze sie ------ zepsuć przy niezbyt zadbanym e46 318i 118KM silniku, tzn co kosztownego i jak bardzo kosztownego?

dzięki za wszelkie rady.... jeszcze jest opcja e34.... sie zobaczy,

nie przeklinaj :nienie:

Opublikowano
Człowieku nic na siłe :nienie: Jak chcesz auto na zime to kup sobie uno ze sprawnym ogrzewaniem, na pewno wyjdzie taniej a i stres mniejszy.
Opublikowano

Ciekawe podejście. Koszty rejestracji, ubezpieczenia itd, lepiej na benzynę przeznaczyć.

A co się może popsuć? U mnie padła panewka.

Opublikowano
twoj samochod pali zima 18l/100km w miescie. takie 318i bedzie palic z 12 spokojnie. zakladajac, ze przez zime zrobisz 10.000km. przy cenie 4,70zl za litr Pb to ci daje 2820zł zysku. a strat przynajmniej 10x tyle będziesz mial...
Opublikowano

ok zrozumiełem przekaz mniej więcej...

natomiast jceel, 2800 x 10 to jest 28tysięcy zł, tyle miałbym miec strat na zakupie e46 w benzynie...? :))

to musiałbym z pół auta wymienić i potem sprzedać za póldarmo to i tak byloby ciężko dojsc do tego...

wszelkie uno czy busy odpadają. będzie swoje autko pewnie albo...

Opublikowano

wszelkie uno czy busy odpadają. będzie swoje autko pewnie albo...

nie doczytałem ze masz juz auto, sugerowałem sie opisem profilu, a tak to oczywisice zostań przy obecnym