Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Klubowiczy.

Auto posiada instalacje gazowa (sekwencja) i raz odpala normalnie a raz trzeba troche pokręcić.... Może filtr paliwa nadaje sie do wymiany ?? Tylko że jak jezdziłem na benzynce to autko odpalało normalnie bez problemów... Co o tym myślicie ??

Z góry dzięki. Pozdro

Opublikowano

Częsty problem z autami z LPG, wejdź najlepiej na http://lpg-forum.pl/ i dobrze poszukaj to znajdziesz sporo odpowiedzi.

Sam miałem taki problem dokładnie przez rok (co do dnia) od założenia BRC, i samo z siebie się naprawiło i pali od szczała.

Opublikowano

Może źle ustawiona instalacja gazowa.W aucie na gazie adaptacja się sypie i dlatego źle potem chodzi na benzynie.

Zresetuj parametry adaptacyjne i wtedy zobacz.No i zobacz jak gaz jest ustawiony.

Opublikowano
Być może jeden z wtryskiwaczy popuszcza gaz jak auto stoi. Czasmi mam tak u siebie mam wtryskiwacze MagicJet. Próbowalem odłączać czujniki położenia walu korbowego oraz wałka rozrządu ale zawsze zapalało nawet na jednym czujniku. Wiec czujniki są dobre. Jak jakis wtryskiwacz popuszcza gaz to jest za bogato przy zapalaniu i temu nieche do szczału zapalic.