Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
nierówna praca silnika...?co może być tego powodem. jak dodaje gwałtownie gazu to przez chwilę zatelepocze silnikiem jakby nie palił na wszystkie 6 garków, ale jak zwiększam obroty pomału to wkręca się równo, może ktoś ma jakiś pomysł bo ja podejrzewam coś z powietrzem...? a na kompie pokazywał jakby nie palił na kilka cylindrów, ale nie jest to możliwe bo ogólnie chodzi naprawdę równiutko...? Edytowane przez baton735
Opublikowano
jeśli komp pokazuje to zapewne tak jest no i objawy tez tego nie wykluczają. Sprawdź świece, jeśli były już kilka lat nie wymieniane to może być to właśnie powodem, przy nagłym dodaniu gazu iskra jest na tyle słaba że zostaje któraś świeca zalana. Można też sprawdzić poduszki ale raczej one nie mają nic wspólnego z zapłonem, jedynie można je obwiniać o telepanie silnika
Opublikowano

Świece albo któraś cewka lub końcówka wysokiego napięcia ma przebicie.Sprawdź czy nie puściła uszczelka pokrywy zaworów.

Jak olej pójdzie na świece to takie objawy też pasują.

Opublikowano
Wiadomo świece były by najmniejcszym problemem ale niestety może to być któraś bądź któreś z cewek . Dość często one sa przyczyną w tych silnikach . Przynajniej ja kilkakrotnie sie z tym spotkałem
Opublikowano
Byłem u drugiego mechanika i po podłączeniu do kompa okazało się że to cewka na 4 cylindrze. wymieniłem ją i silniczek chodzi jak nowy.Dodam że miałem już taki przypadek 2 lata temu-cewka na 6 cylindrze ale wtedy w ogóle nie chciał chodzić tylko telepotał.