Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wczoraj wracałem z pracy i postanowiłem sie troszke poscigać z kumplem no i rozpedziłem bmw do 200 na godzine i gdzieś tak przy xzakrecie zaczynałem hamować i poczułem jak strasznie trzeppie kierownicą przy hamowaniu ze 130 nic sie nie dzieje po miescie też nic tylko przy dużych prędkosciach co to może być ??

Panie Władzo jechałem szybko gdyż................poprostu lubie zapi....alać

http://images45.fotosik.pl/1795/d7228bb9e9fd6984m.jpg

Opublikowano
Mam ten samochod od kilku dni tak ze nie wiem czy byly klocki zmieniane

dwie paki autem którego nawet nie przejżałeś.......... :cool2: ........

Opublikowano

Fakt :lol:

A tak już w temacie to jest to chyba w miare normalne zjawisko jak mocno zagrzejesz tarcze nie pierwszej świeżości.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam :) Ja mam podobny problem co kolega,w 7 wymienilem wszystkie tarcze,klocki,wahacze,drazki....nawet przekladnie regenerowale pomimo ze nie ciekla...Autko prowadzi sie dobrze nie sciaga,nie buja ale wlasnie mam wciaz ten sam problem przy okolo 140~130km/h (oczywiscie hamujac) trzepie mi strasznie kierownica ze prawie zeby wybija,hehehe....mechanicy rozkladaja rece i odbijaja od tematu :twisted: Z ostanich obserwacji zauwazllem ze wyskoczym mi blad w kompie "steering"...Moze ktos sie spotkal z takim problemem?KOledzy piszcie jak was spotkalo cos podobnego bo juz sam nie wiem o co kaman,w dodatku w zawieszeniu nie ma co wymieniac bo jest zrobione,zadnych luzow,stukow....
Opublikowano
sprawdziłem go , Jadąc 200 - nie rozssypał się ,sie wiec chyba jest ok

No, chyba tak. Nie mozna tez do konca wykluczyc, ze np. miales sporo szczescia, zreszta razem z innymi uczestnikami ruchu drogowego, ktorzy akurat byli w poblizu. :duh:

A co do drgan - przyczyn moze byc kilka: zuzyte tarcze hamulcowe, zle wywazone kola lub uszkodzona ktoras z opon, a nawet drobny luz w zawieszeniu lub ukladzie kierowniczym.

Mala podpowiedz: cienka i w konsekwencji peknieta tarcza hamulcowa lub uszkodzona opona przy predkosci, o ktorej napisales, moga Cie bez problemu zaprowadzic na cmentarz.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem podobnie przy zużytych tarczach hamulcowych. Wymieniłem i było po kłopocie.

Jedź do mechanika, i niech Cisprawdzi ich stan. To 7-dem w automacie więc układ hamulcowy zużywa sie szybciej.

Powodzonka

Who's got the key to my beema ? :D