Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z ogrzewaniem .318 tds po prostu nie działa.mimo nastawienia na maxa wieje zimnem. nadmienę ze mam strefową kllię która również nie zawszw działa a szczególnie jeśli dam większy nawiew ,wówczas dmucha temperwturą zewnętrzną natomiast na minimalnych obrotach dmucha zimnem z klimy .Czasami zeby było śmieszniej dmucha takim zimnem że widać wylatujące zmrożome powietrze przez kratkę ( zawsze z tej samej).

A może jest tu ktoś z Olsztyna lub okolić aby móc porównać albo wymienić doświadczenia . Gdzie w Olsztynie jest fachowieć od przypadłosci bmw .

Pozdrawiam

Opublikowano

dzięki ale oczywiście że sprawdzałem .wiem na pewno że spieprzony jest modół sterujący .Objawy modół raz wyświetla funkcje raz nie , napewno reaguje wywoływane czynności jak np wentylator, sterowanie temperaturą , strefy, kierunki nawiewu itd.Jednak czasami robię to na czuja jeśli nie pamietam ostatniego wskazania wyświetlacza.Obecnie mam zrobione na krótko ( przełącznik otwierający zawór ciepłego powietrza ) i działa ale to tylko półwyrób.Zastanawiam się czy modół jest naprawialny tzn czy jesli jest tam jakiś przekaźnik to da radę go naprawic -wymienic.

Jak to sprawdzić ile kosztuje nowy , uzywany ?