Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie może naiwne? bmw520i 1992 czy ma klimę czy pół klimę. mianowicie ma potencjometry manualne, pokrętła od 18do 26 oprucz tego nakonsoli przycisk klimy"snieżynka"i ogrzewanie szyby oraz obieg wewnętrzny problem raz palądiody od klimy iobiegu raz nie czy to wogule jakaśklima czy tylko tz. połowiczna klima proszęo odpowiedz

:shock: :shock:

orAZ PROBLEM Z kierownicą za dużo sięwysówa kierunki samenie wyłańczają

coś ze swożniem kierunki nie wyłańczają automatycznie przy skręcie lecz sam je wyłańczam

Opublikowano
mam pytanie może naiwne? bmw520i 1992 czy ma klimę czy pół klimę. mianowicie ma potencjometry manualne, pokrętła od 18do 26 oprucz tego nakonsoli przycisk klimy"snieżynka"i ogrzewanie szyby oraz obieg wewnętrzny problem raz palądiody od klimy iobiegu raz nie czy to wogule jakaśklima czy tylko tz. połowiczna klima proszęo odpowiedz

oczywiście, że to jest normalna klima, tylko manualna. :cool2:

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano

Pokretla tak juz sa, nie maja nic wspolnego z regulacja temperatury klimatyzacji.Musialbys miec klimatronic, wowczas moglbys ustawic dana temperature i tyle by trzymalo, ale z tego co zrozumialem z twojego opisu, mamy tak samo.Klime mozesz wlaczyc, lub nie. Zimno daje nonstoper, mozesz co najwyzej regulowac sila nawiewu i tyle.A ze raz sie swieci, a raz nie, to puknij zboczku, bo moze cos nie laczy, bo tak tez mialem.Zaroweczka luzna.

Pozdrawiam. :D

Opublikowano

A jak slabo dziala, to sprawdz filrt pylkowy, moze zasyfialy jest?

Albo nabic juz musisz klime, czy naladowac, czy zwal jak chcial.

Freonu brak :lol:

Pozdrawiam.

Opublikowano

Co do kierunków (bo trochę nie mogę sie doczytać)

za wyłaczanie automatyczne kierunków odpowiedzialna jest sama kierownica - po jej zdjęciu jest na jej samym koncu taki dziób i on podczas skrętu wyłacza kierunki zahaczając o taką łapkę jeżeli oczywiście je wczesniej włączysz - musisz poprostu rozebrać o oblukać - jak nie ma oryginalnej kierownicy to prawdopodobnie w nabie nie ma tego dzioba.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

co do kierownicy to zle się wyrazilem ta franca wysówa sie na sworzniu na kturym jest osadzona inie chodzi o regulacje wysokosci. teraz nawet klakson nie działa.to nie bezpieczniki

dzięki za zainteresowanie iodpowiedzi :cool2:

Opublikowano
to poco jest kmpresor od klimy??

jak to po co, bez kompresora klima nie bedzie chodzić.

A co do ustawienia temperatury to u mnie działa ten myk jak załącze klime i ustaiwie 20 oC to tak jest, nierozumiem czemu tylko klimatroniki moga ustawić temperature w samochodzie. PO to jest czujnik temperatury w aucie zeby odpowiednio rególować zaworkami od gorącego nawiewu.

Pozatym jak teraz chcesz sprawdzic czy chłodzi klima czy nie, jak jest tak zimno na zewnątrz ze trezba dogrzewać???

jak w lecie słabo schładza to najprawdopodobniej masz zamało czynnika chłodzącego w obiegu lub filtr pyłkowy zawalony i jest zimne powietrze jednak jest go stanowczo zamało zeby schłodzic samochod.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

kierownice zrobiłem, zabezpieczenie na sworzniu spadło za mocno ją wysunołem.Co do klimy to pokićkana jakaś , czasem wali ciepłe na nogi a zimne na gały sama.kontrolki palą się przez chwilę gdy wyjmę wtyczki i włożę zgniazd znajdujące się w czarnej puszce za filtrem w kabinie co można

by sprawdzic może styki zasniedziałe albo jakiś czujnik poszedł ? :modlitwa: