Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszyskich jestem nowy na tym forum.

Mam takie pytanie,czy da sie za 5000-6000zl mozna kupic jakas bete ?

Cos nie duzego, instlacja gazowa (jakie spalanie?)

Czy samochody za 6000zl wymagaja duzego wkladu finansowego ??

Opublikowano
Witam wszyskich jestem nowy na tym forum.

Mam takie pytanie,czy da sie za 5000-6000zl mozna kupic jakas bete ?

Cos nie duzego, instlacja gazowa (jakie spalanie?)

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?p=100367&sid=9861a05e3eab7996b5fa2829fb06895c#100367

tu masz cos za 6, pogadaj, dogadaj sie, kup i tylko sie ciesz :) heheh

http://img246.imageshack.us/img246/8982/podpisbkpyo6.jpg

Opublikowano
warto, niezastanawiaj się i bierz - tylko powiedz może o jake auto chodzi, bo nikt nic nie wie :mrgreen:
Bayerische Motoren Werke http://img482.imageshack.us/img482/7716/bmwsmiley9vq.gif
Opublikowano

Mam takie pytanie,czy da sie za 5000-6000zl

Sprawa jest taka .. zbierm na części ,ma kto piątaka :mrgreen:
Opublikowano
6000 to cena samego wozu czy też cena samochodu i opłat, napraw, wymian płynów/pasków/filtrów, ew. montażu gazu (słowem - doprowadzenia wozu do dobrego stanu)?
Opublikowano

no 6 tysiecy to na poczatku tyle zakladalem i szukalem takiego samochodu, ale teraz znalalzem taki, rejestracja polska, oc oplacone, 1.6 + gaz i staram sie dowiedziec czy warto to sprawdzac

Mysle zeby teraz kupic i od nastepnego miesiaca np. zainwestowac np. 400 zl na ewentualne niedociagniecia.

Samochod podobno jest w dobrym stanie do jazdy.

Opublikowano
od nastepnego miesiaca np. zainwestowac np. 400 zl na ewentualne niedociagniecia.

:mrgreen: :twisted2: dobre

jeszcze tylko jedno pytanie, tak dla 100% pewności:

Ile miesięcznie przeznaczysz na auto (nie licząc paliwa)?

Opublikowano

Witam

Przerejestrowując samochód bedziesz musiał i tak zapłacić OC.Kupując auto nawet w dobrym stanie zawsze trzeba do niego dołożyć.Wymiana płynów eksploatacyjnych,filtrów,choć sprzedający czasami zapewniają o wymienionym oleju.A z własnego doświadczenia wiem,że wylezie coś jeszcze podczas jazdy.

Życze powodzenia przy wyborze auta i miłych wrażeń podczas jazdy :wink:

Opublikowano

Z OC jest teraz tak, ze jezeli jako kupujacy nie podpiszesz zrzeczenia sie polisy, to przechodzi ona na Ciebie. Z tym, ze musisz ja przepisac w TU na siebie i przy tej okazji TU dokona rekalkulacji skladki - jezeli powinienes placic wiecej OC, niz poprzedni wlasciciel, to bedziesz musial doplacic roznice.

Co do samochodu, ktory podales w linku, to ciezko cos blizej powiedziec - najlepiej wez ze soba kogos, kto ma pojecie o samochodach, warto tez podjechac do jakiegos mechanika i zlecic mu ogledziny auta.

Nie podoba mi sie czerwony mieszek zmiany biegow i czerwone kolo kierownicy - sugeruja 'mlodego tuningowca', co moze (ale nie musi) swiadczyc o tym, ze samochod dostal konkretnie w palnik.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
od nastepnego miesiaca np. zainwestowac np. 400 zl na ewentualne niedociagniecia.

:mrgreen: :twisted2: dobre

jeszcze tylko jedno pytanie, tak dla 100% pewności:

Ile miesięcznie przeznaczysz na auto (nie licząc paliwa)?

okolo 500zl

Opublikowano

okolo 500zl

No, już lepiej.

Na wstępie wrzucisz w auto około 1000-1500, nie wiadomo kiedy auto miało robiony rozrząd a to koszt około 400pln, olej + filtr to jakieś 170pln, ubezpieczenie też nie jest za darmo no i na pewno znajdzie się jeszcze trochę rzeczy, które trzeba będzie zrobić.

500pln miesięcznie na utrzymanie wozu (poza paliwem) wystarczy spokojnie. Myślałem, że będzie gorzej, ale jeśli tak sprawa wygląda to za 6000 wyciągniesz auto, o które będziesz musiał zadbać, ale powinieneś dać radę.

Czerwony mieszek i tego typu dodatki to zły znak.