Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Właśnie dwa ringi w jednym reflektorze przestały mi świecić, o czym poinformował mnie łaskawie stosowny komunikat na wyświetlaczu. Przypuszczam, że jedna żaróweczka przepaliła się wcześniej, ale dopiero gdy obie przestały działać komputer to zdiagnozował. Ale do rzeczy. Czy wymiana jest mocno uciążliwa? Gdy raz otworzyłem puszkę w lampie to od razu wypadł mi i przepadł jeden z drutów zatrzaskowych. Drugie pytanie - czy wystarczy kupić samą żarówkę np. tu:http://allegro.pl/philips-zarowka-halogenowa-h10w-12v-do-ringi-bmw-i1224378402.html czy też muszę płacić krocie w ASO? Ostatnio mam urodzaj na żarówki - przepaliły mi się obie od tablicy rejestracyjnej, a teraz ringi.
Opublikowano

nie trzeba zdejmować tej dużej pokrywy reflektora - niżej jest okrągła obudowa i w niej jest jedna żarówka, która zasila światłowodami dwa ringi.

dostęp od góry jest kiepski, ale do wykonania, najlepiej jest jak koło jest zdjęte i przez nadkole od dołu widoczny jest cały reflektor.Musisz idealnie trafić w środek tą żarówkę bo światłowód nie będzie odbierał całego światła z żarówki.

Opublikowano
Spojrzałem właśnie na realoem - faktycznie jest jedna. A co z samą żarówką? Wystarczy kupić np tą z linku ?
Opublikowano
Żarówki wymienione. Da się na szczęście zrobić to od góry. Przy lewym reflektorze bez kłopotu, przy prawym wymagane jest odkręcenie zbiornika (2 śrubki) utrudniającego dostęp.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy żarówki w ringach są takie same bez względu na to czy sa ksenony czy nie ? Przestały mi działać ringi w jednym reflektorze i szykuje się do wymiany. Nie chcę ściągać i potem kupować, wolę rozbierać tylko raz.

Mam ksenony i rozumiem, że h10w będą pasowały ;) ?

Ktoś się orientuje ile w ASO kosztują? albo w jakimś norauto czy coś? Kiedyś mi w nieautoryzowanym warsztacie 40zł krzyknął koleś bo mi przestawały wtedy świecić (wydawało mi się sporo jak na taką żaróweczkę), ale wtedy nie zmienilem, bo okazalo sie ze wystarczy popukac pare razy w reflektor i zaczynaly dzialac. Mam nadzieje, ze to padajaca zarowka byla przyczyna, tak ponad pol roku wystarczylo pukac zeby zaczelo znow swiecic na pare tygodni :) Niestety ten motyw teraz juz nie przechodzi, zdechla na amen.

.

Opublikowano

w reflektorach bez xenony nie ma ringów.

tak, to jest taka żarówka.

w ASO nie da się kupić samej żarówki, tylko komplet z oprawkami - koszt ok 160PLN - polecam kupić nowe z tymi oprawkami, gdyż moje świeciły słabo, a po wymianie na nowe - efekt REWELACJA.

Ja nawet kupiłem mocniejsze żarówki - osobno, ale efekt ten sam...

Możesz również kupić same żarówki - cena max 20PLN za dwie sztuki