Skocz do zawartości

320d Na co patrzec przy kupnie automatu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
I jeszcze takie pytanie czy podczas postoju na swiatlach mozna w automacie wrzuci N czy trzeba miec caly czas D????????

D i hamulec wciśnięty.

Opublikowano
nie jestem specem od automatów i nie podam ci szczegółów, ale uczyli mnie że skrzynia dostaje po dupie podczas pracy silnika na N i to skraca jej żywotność.
Opublikowano
i jeszcze mam jedno pytanie co do kontrolki oleju gasnie mi na samym koncu po tak okolo 6-7sek czy to normalne????

a) a na jaki kolor sie pali? czerwony, czy żółty?

b) w obu przypadkach to nie jest normalne

Opublikowano
Wiec mam sie martwic czy nie????

walnięty czujnik poziomu oleju lub zwyczajnie mało oleju. poszukaj na forum o "żółtej kontrolce", było milion razy i to na dodatek kilka dni temu :mrgreen:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego, ja posiadam ASB i jestem zadowolony. Przebieg 141tys, auto z NRD po leasingu. Kupione po wycenie niemieckiego rzeczoznawcy więc każda rysa i wgniotka była opisana a były 2. (słownie dwie)

Pełen serwis i dokumentacja. ASB to wielka wygoda, mniejsza oszczędność - spalanie ok 9.2 i więcej, na BC 8.0 czyli o litra robi drivera na każdej 100ce, pewnie po to aby zadbać o jego dobre samopoczucie.

Kupiłem ASB bo w rodzinie pojawiły się automaty i każdy jeden chwali więc pomyślałem że warto spróbować, w końcu raz się żyje. Jak tu koledzy wspominali wcześniej, jeśli auto pewne można śmiało brać a planuję wymianę oleju w ASO przy ok 180tys km.

P.S. Mój sąsiad miał już kilka automatów, sam je sprowadza i nigdy nie żałował. Miał min. merca a teraz 320d i jak to się mówi: "będzie Pan zadowolony."

Pozdrawiam,

Maciej.