Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Podczas startu, na samym początku (dosłownie 1-2 metry) strasznie trzęsie tyłem budy. Nie ma żadnych innych objawów jak drganie kierownicy czy na pedałach, zero jakichkolwiek obcych dźwięków. Na wyższych biegach, przy niskich obrotach też nic..

Jakieś sugestie?

Dzięki i pozdrawiam.

P.S. Auto mam dość krótko, używam kulturalnie(za poprzedników nie odpowiadam choć chodzi poza tym jak marzenie) a ta przypadłość jest od początku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przyczyna: oberwanie się tylnej podpory wydechu.

Cały się trząsł bo na niskich obrotach silnik wolno wibruje a to szło dalej.

Opublikowano

U mnie jak trzęsło przy ruszaniu to winą była tarcza sprzęgła.

Po zdjęciu skrzyni okazało się, że tarcza wygląda na prawie nową. Eksperymentalnie została włożona stara tarcza , która leżała u mechanika pod płotem i zdążyła pokryć się już rdzą. Oczyszczona szczotką drucianą i zamontowana została już na jakieś 50 tyś km bo szarpanie ustało.

126p>Polonez 1,5>Seicento 900>Polonez 1,4 103kM>Nissan 100NX 150kM>Peugeot 406>Peugeot 406>Opel Vectra 2,2DTI>BMW520i 24V>BMW 525i 24V Touring i VW POLO 1.0 sport GT :) '92>A-klasa 140KM>E61 530d
Opublikowano

Co prawda, jak już napisałem wyżej, przyczynę znalazłem ale..

Hmm.. Trzęsło?

Jeśli to sprzęgło i dochodziło do ślizgu to powinno szarpać a nie trząść. Tak mi się wydaje, chyba że kolega po prostu użył takich słów.