Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Konfiguruje wlasnie nowe X6 i zastanawiam sie nad opcja "Szyba odbijająca promienie słoneczne"

Nigdy wczesniej nie mialem w aucie takiej szyby, ani nie jezdzilem autem z taka szyba, wiec nie wiem czy warto brac ta opcje za 1211 zl

Pewnie ktos z Was mial juz z nia doczynienia, prosze o opinie czy rzeczywiscie "dziala" i pomaga nam w sloneczny dzien ? Wnetrze mniej sie nagrzewa ? Slonce tak nie oslepia w oczy ?

Jakie sa jej minusy ? Moze jak jest szaro to dodatkowo pogarsza widzenie przez przednia szybe ??

Opublikowano
Doswiadczenie z E39: warto! Nie nagrzewa sie tak mocno, jesli chodzi o oslepiajace slonce to cudów nie ma, ale troche pomaga. Minusow nie zaobserwowalem.
Opublikowano

W E53 nie miałem tej szyby a teraz mam i nie czuję różnicy. Słońce dalej oślepia, a w środku auta jest nadal podobnie (jasna tapicerka).

Najlepiej gdybyś w salonie miał możliwość przetestować auta z tą szybą lub bez ....

Opublikowano

Tak samo jest z reszta tych dupereli typu AD/DPC/navi(:D lepszy jest np. tomtom - aczkolwiek nie wypada nie miec navi w takim samochodzie...)/Aktywny układ kierowniczy itd...

Taki sobie przykład:

Jakby ktoś wsiadł do samochodu bez wspomagaczy AD/DPC, a pozniej wsiadł do samochodu bez AD i DPC ale sprzedawca powiedziałby mu, że samochód jest w to wyposażony to klient z pewnością powiedział by, że czuje różnice - tylko ze względu na psychikę i tkwiące w niej hasła reklamowe :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Tak samo jest z reszta tych dupereli typu AD/DPC/navi(:D lepszy jest np. tomtom - aczkolwiek nie wypada nie miec navi w takim samochodzie...)/Aktywny układ kierowniczy itd...

Taki sobie przykład:

Jakby ktoś wsiadł do samochodu bez wspomagaczy AD/DPC, a pozniej wsiadł do samochodu bez AD i DPC ale sprzedawca powiedziałby mu, że samochód jest w to wyposażony to klient z pewnością powiedział by, że czuje różnice - tylko ze względu na psychikę i tkwiące w niej hasła reklamowe :)

Pozdrawiam

Akurat u siebie AD i aktywny układ kierowniczy bym zostawił bo tu czuję różnicę, z navi masz rację, a DPC też jakoś nie czuję ...

Klient który wsiada w auto na kilka minut nie wiele może o nim powiedzieć, co innego jeśli ma się kilka aut i można je porównać wtedy różnicę czuć.

Opublikowano

co do aktywnego układu to przepraszam, rzeczywiście się pomyliłem, tą funkcję rzeczywiście czuć...

Swoja droga mam pytanie czy istnieje w chwili obecnej (mam samochód od 2 msc) wymiana foteli na sportowe? Tzn. z czym to się wiąże (koszta czas itd...)

Opublikowano
Skoro masz X6 to pewnie tez porzadnie skonfigurowana, dlaczego wiec nie wziales tej szyby za 1200 zl ?
Opublikowano

Ja nie czułem różnicy.

Minus jest jeden, dla mnie akurat bardzo duży, pilot od bramy garażowej ma bardzo duże problemy żeby działać z wnętrza samochodu, szyba nie przepuszcza fal radiowych tak jak normalna.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
W X6 pewnie jest "neutralny" kawalek szyby, ktory przepuszcza wszelkie fale. W X5 jest, z tego co pamietam, u dolu szyby (przy desce rozdzielczej).