Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie a mi to wygląda na czujnik stopu, a powinien być pod pedałem hamulca

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

Opublikowano
tak to jest dokładnie ten guzik który wkleił kolega i jesli mnie wzrok nie myli to na 100 % widzę na swoim logo BMW i długi numer z boku. Tylko teraz tak skoro jest to czujnik stopu to dlaczego po jego wciśnięciu nic się nie dzieje ??;/
Opublikowano
Przy drążku skrzyni biegów taki wyłącznik? Niema cudów że polak go tam umiejscowił :mrgreen: Możesz iść po kablu i zobaczysz dokąd prowadzi bo jeśli nie jest on tam oryginalnie zamontowany to raczej trudno będzie komukolwiek powiedzieć za co jest odpowiedzialny :roll:
Opublikowano

Poprzedni właściciel coś kombinował tylko co?

Ten przycisk po wciśnięciu (przytrzymaniu) odcina obwód więc ciekawe do czego to miało służyć?

Przeleć po kablu i zobacz gdzie on idzie i wszystko będzie jasne

Podobny przycisk mi osobiście przydałby sie do resetowania kompa, odcięcie akumulatora

=======================

Opublikowano
Podobny przycisk mi osobiście przydałby sie do resetowania kompa, odcięcie akumulatora

Jeśli można spytać, po co chciałbyś tak co chwilę resetować komputer?

Opublikowano
Codziennie to raczej nie ale raz na miesiąc wcisnąć zresetowć pewnie nie zaszkodzi

=======================

Opublikowano
Zaszkodzić nie zaszkodzi, też resetowałem raz na jakiś czas bo szarpało itp, wymieniłem sondę, czujnik wałka rozrządu i nie widzę potrzeby resetowania :P Jeśli jakieś dziwne rzeczy Ci się dzieją to podepnij pod komputer i wymień uszkodzony czujnik :)
Opublikowano

dzieki wszystkim za rady wczoraj bylem u elektryka i okazało sie , ze jest to guzik od bmw e30 nie pytalem nawet po co on tam był :) ale w mojej e36 służył on do alarmu tj. on/off.

Temat do zamknięcia pozdrawiam :)

Opublikowano

Coś mi świtało że to dodatkowe zabezpieczenie albo właśnie alarm ale nie taki wielki guzik, masakta

Jest wiele innych miejsc gdzie można skitrać malutki przycisk i utrudnić robote złodziejowi

=======================

Opublikowano

do kolegi ufo

Na kompie nie wykazuje błędów ale mam wrażenie że po resecie lepiej śmiga

=======================