Skocz do zawartości

318i odpowietrzenie sprzęgła po wymianie wysprzęglika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem tego typu wymieniłem wysprzęglik i pedał sprzęgła spada do podłogi odkręciłem odpowietrznik w wysprzęgliku i pompuję i pompuję i nic się nie dzieje co robię nie tak ? silnik to m43b18
Opublikowano
nie wiem jak to odpowietrzasz ale to powinno wygladać tak.Pompujesz kilka razy po czym trzymasz pedał,wtedy odkręcasz odpowietrznik.Zakręcasz i znowu pompujesz i trzymasz pedał i tak w kółko.A i sprawdz poziom płynu w zbiorniczku bo może zwyczajnie jest tam sucho
Opublikowano
A wiec doszedłem do tego sam zdemontowałem wysprzęglik był podłączony przewód od plynu pompowałem samym wysprzęglikiem aż płyn zaczął lecieć wkręciłem spowrotem i czuć już było pedał a że byłem sam odkręciłem odpowietrznik nasadziłem rurkę przezroczystą wsadziłem do buteleczki z płynem hamulcowym tak by koncówka była zanurzona i najzwyczajniej w świecie tylko pompowałem aż nie będzie powietrza w rurce po czym zakręciłem odpowietrznik zdjołem rurkę i jest wszystko w porządku to tak dla tych co by nie wiedzieli pozdrawiam