Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z układem chłodzenia, chodzi mianowicie o to, że ubywa mi płynu za każdym razem jak uzupełnie do max. po niedługim czasie spada do min. i na tym sie zatrzymuje i więcej nie ubywa. Słyszałem tez ze przy ubywaniu tego płynu mogą byc zawilgocone dywaniki i tak tez jest u mnie od strony kierowcy. Czy ktoś może wie w czym tkwi problem??
Opublikowano
rozszczelnionej nagrzewnicy nie naprawisz.....uzywana kosztuje 50zł ,jesli dywanik u kierowcy jest mokry to nie koniecznie nagrzewnica magą byc uszczelki od rurek przy nagrzewnicy.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
wracam do tematu z kolejnym pytaniem, mianowicie znachor po wymianie chłodnicy zalał mi płyn chłodniczy BORYGO CZERWONY , ale ostatnio dowiedziałem sie ze ten płyn nie nadaje sie do BMW i musi byc koloru NIEBIESKIEGO. Moga być w związku z tym jakies konsekwencje dla samochodu?? ... szukałem w wyszukiwarce podobnych wątków ale nie znalazłem
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam,miałem ten sam problem jak usłyszałem od mechanika ,że trzeba rozkręcać kokpit a koszt takie wymiany u okolicznych mechaników zaczyna się od 300 zł to się troszke załamałem,ale nie poddałem się i zacząłem kombinować sam i udało się :) wystarczy odkręcić plastiki pod kierownicą i już mamy nagrzewnice na wierzchu,następnie odkręcamy zasilanie nagrzewnicy (dwururke znajduje się pod maską ,jedna śrubka)następnie odkręcamy tą dwururkę od nagrzewnicy i zostaje odkręcenie dwóch śrubek mocujących nagrzewnicy wyciągamy wkładamy nową i po kłopocie:)pamiętaj o spuszczeniu płynu i zabezpieczeniu dywanika ,bo napewno poleci Ci troche wody z nagrzewnicy,
  • 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
wracam do tematu z kolejnym pytaniem, mianowicie znachor po wymianie chłodnicy zalał mi płyn chłodniczy BORYGO CZERWONY , ale ostatnio dowiedziałem sie ze ten płyn nie nadaje sie do BMW i musi byc koloru NIEBIESKIEGO. Moga być w związku z tym jakies konsekwencje dla samochodu?? ... szukałem w wyszukiwarce podobnych wątków ale nie znalazłem

niestety musze odnowic bo ciagle nie znam odpowiedzi na to pytanie. pomóżcie :!: