Skocz do zawartości

E36 1.6 M43, Lewe powietrze, Gaśnie,Strzela...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od dwóch dni moja bunia sie dziwnie, zachowuje...Silnik Chodzi nierówno i drży. Podczas dodawania gazu, słychac spod maski głośne syczenie w okolicach odmy i serwa od hamowania, a na wolnych obrotach silnik wogóle nie chodzi, od razu gaśnie, trzeba trzymac gaz, a kiedy sie nim jedzie, od czasu do czasu hamulec zachowuje sie jakby samochód był zgaszony, na postoju kiedy obroty obnizaja sie prawie do 1000obr/min i jak naciskam regulurnie hamulec samochod nie gasnie tylko obroty falują...Jestem troche laikiem w tej dziedzinie i prosze o pomoc. Samochód posiada instalacje sekwencyjna lpg.
Opublikowano

Witam i pozdrawiam.Ten problem się powtarza w wielu modelach bmw syczenie nie jest spowodowane odmą lecz przewodem gumowym odpowietrzającym wał korbowy,

ok3cm przekroju gumowy przewód pod filtrem na podszybiu,bmw zaleca wymiane tego węza po około 150.000 jak tyle właśnie nabiłeś to zobacz ten przewód gumowy.on poprostu parcieje od oleju i łapie lewe powietrze.

zdejmij osłonę tego podłużnego filtra i będziesz widział 2 węże gumowe wpuszczone jakby w jedną gumę .gwarantuje ze masz tam dziurę ze palca idzie włożyć. komp powinien pokazywać błąd nr ??? układu dolotowego

pozdro jak pomogło odpisz

gumę załóż z węża ogrodowego wytrzyma następne 150 000

koszt hmmmm 15min roboty

Opublikowano
Kolego mógłbys jakoś jaśniej wytłumaczyc gdize ten przewód się znajduje?

Odepnij przepływkę.Zobaczysz czy na wolnych bedzie chodził bez dodawania gazu(jak strzela mogło uszkodzić przepływkę).Odnośnie przewodu?najlepiej zdemontować obudowę filtra kabinowego(podszybie)-u mnnie tak jest w e46(nie wiem czy tak samo masz).A jak nie to idz za wężem który wychodzi z pokrywy zaworów

never again N46
Opublikowano
Wymieniłem przepływomierz, po odpieciu jak zapale samochód chodzi na wyzszych obrotach (ok.2500t.) ale równo i jak podczas pracy zakreciłem go spowrotem obroty sie unormowały i chodził ładnie, z tym ze zauwazyłem malutki wyciek oleju spod bagnetu, zgasiłem samochód i jak zapaliłem ponownie z lekko uchylonym bagnetem zaczeło wywalac olej i wróciły wszystkie objawy
Opublikowano
przyczyną wyrzucania oleju okazał sie przewód Odmy. Juz nie wyrzuca. Ale dalej gasnie na niskich obrotach i nierówno chodzi, a w kabinie słychac syczenie tak jakby lewego powietrza podczas puszczania gazu, co to moze byc?
Opublikowano
przyczyną wyrzucania oleju okazał sie przewód Odmy. Juz nie wyrzuca. Ale dalej gasnie na niskich obrotach i nierówno chodzi, a w kabinie słychac syczenie tak jakby lewego powietrza podczas puszczania gazu, co to moze byc?

Może odma do wymiany? http://allegro.pl/odma-odpowietrzenie-silnika-bmw-3-e36-e46-5-e34-i1203831010.html#gallery .Odma ma za zadanie odprowadzić nadmiar ciśnienia ze skrzyni korbowej(a Tobie wywala olej)

never again N46