Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

po długiej i nierównej walce wreszcie wymieniam całe przednie zawieszenie;-) I tu mam pewną zagadkę-pytanie. Okazało się, że sprężyna w przodzie od góry jest mocowana za pomocą takiej okrągłej blachy-mocowania, w którą wchodzi sprężyna. Te blachy-mocowania są całkowicie przerdzewiałe i chciałem je wymienić na nowe. Jest tylko problem - jak się to fachowo nazywa bo szukam na allegro i nie mogę tego nijak znaleźć. Zakładam, że na allegro jest wszystko;-))) Nie chodzi o łożysko amortyzatora oraz poduszkę. Bardzo proszę o pomoc bo mam pewne obawy, że w salonie to może kosztować majątek i aż się boję dzwonić i pytać;-)

Dzięki z góry za pomoc.

Opublikowano
Niestety jest sama blacha okrągła o średnicy ok. 8-10cm. W nią wchodzi taka gumowa podkładka a w to wszystko mocowana jest górna część sprężyny. Znalazłem coś takiego w katalogu części ale po angielsku a wiem, że polskie tłumaczenie może być zaskakujące. Jutro zadzwonie do salonu jednak i zobaczymy co mi tam powiedzą;-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Katalog bardzo fajny;-) Potrzebuje najchętniej części nr 9, 10 i 15. Zależy mi jednak na nowych częściach - mogą być zamienniki. W używki trochę boję się bawić bo jednak to już wiekowe auta i z używkami też jest chyba nie najlepiej. Jak sądzicie czy w zwykłych sklepach takie elementy się dostanie czy tylko salon?