Skocz do zawartości

320d nie dziala podgrzewanie fotela

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam ! Ja mam takie pytanie : jeżeli wogóle nie działają podgrzewane fotele , ale całkowicie nie działają tzn. Nie ma żadnej reakcji na naciśnięcie przycisku od podgrzewanych foteli , nawet diody nie mrugna ani na moment ... Czy to może być wina bezpiecznikow ??? Bo wydaje mi się że raczej to będzie ich wina
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, odświeżam temat na zimę, mam problem z podgrzewanym fotelem kierowcy, zaczyna działać dopiero po przejechaniu parunastu kilometrów jak się w samochodzie nagrzeje już to działa, a wcześniej włączą się diody na chwilę i zgasną.

Próbowałem zamienić włączniki na panelu sterującym, ale okazało się że jest prawy i lewy włączniki których nie da rady zamienić. Po przeczytaniu wątku przejrzę jeszcze bezpieczniki i kostkę pod fotelem.

Mam takie pytanie czy próbował ktoś z forumowiczów zamienić matę grzejną pasażera z kierowcą ? Czy to są takie same maty, czy jest tak jak w przyciskach prawa i lewa mata. Na wiosnę i tak chciałem zdjąć tapicerkę i ją wyprać to zrobił bym to teraz z podmianą mat od razu.

Opublikowano
Witam, odświeżam temat na zimę, mam problem z podgrzewanym fotelem kierowcy, zaczyna działać dopiero po przejechaniu parunastu kilometrów jak się w samochodzie nagrzeje już to działa, a wcześniej włączą się diody na chwilę i zgasną.

Próbowałem zamienić włączniki na panelu sterującym, ale okazało się że jest prawy i lewy włączniki których nie da rady zamienić. Po przeczytaniu wątku przejrzę jeszcze bezpieczniki i kostkę pod fotelem.

Mam takie pytanie czy próbował ktoś z forumowiczów zamienić matę grzejną pasażera z kierowcą ? Czy to są takie same maty, czy jest tak jak w przyciskach prawa i lewa mata. Na wiosnę i tak chciałem zdjąć tapicerkę i ją wyprać to zrobił bym to teraz z podmianą mat od razu.

U mnie tez grzeja po kilku kilometrach, dopiero jak auto mi sie troche nagrzeje chyba tak poprostu jest

W X3 gorace po kilkunastu sekundach wiec nie wiem czy w e46 tez tak powinno byc.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Jeżeli czujnik padł to powinien być przechowywany odpowiedni błąd w module przycisków konsoli centralnej. Czujnik jest niewymienialny, został wprasowany w mate. Możesz próbować zastąpić go termistorem i umieścić np pod matą w fotelu. Łączysz go do masy i do przewodu sygnału temperatury. Niestety nie wiem jaką wartość nominalną rezystancji powinien mieć ten termistor.

Bardzo interesuje mnie ten post w inpie pokazuje mi wlasnie bład czujnika temp maty dało by sie go zastąpic termistorem ? lub czyms innym ? zeby nie rozbierac fotela ?