Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,czy ktos to robil bo widze ze i phone 4 sie gryzie z BMW i niechce sie skonfigurowac.Probowalem na wszystkie sposoby i nic.A moze potrzebny jest jakis specialny program bo mi juz rece opadaja???Pozd
The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Mam Iphone4 i śmiga jak poprzednie z E60 tzn. bez problemów całe parowanie zajmuje minutę.

Jak parujesz?

Opublikowano

Potwierdzam - iPhone 4 działa bez problemu z E60 - podobnie jak poprzednie 3G i 3G - wczytuje książkę, dzwoni, odbiera, itp.

Jedyne czego brakuje to snap-in'a.

Kal

Opublikowano

Ja takze potwierdzam brak problemow.

Mam sparowanego 3G, 3GS i 4 - z kazdym zero problemow, szkoda tylko ze snap-ina bedzie trzeba zmieniac :(

Opublikowano
nie wchodzi w snap in-a z poprzednich modeli? bo juz do 3g/3gs kupowalem wlasnie i jak rozumiem do 4 trzeba inny? nie mialem jeszcze tel w rekach wiec nie mam jak porownac
Opublikowano

Nie pasuje - poprzednie iphony były obłe z tyłu, a ten jest kanciasty i nie wchodzi w tę część gdzie jest zatrzask. Widziałem na necie, że można przyciąć tu i ówdzie i wtedy działa, bo złącze pasuje.

Kal

Opublikowano
Kal: mozesz rzucic linka? chetnie podetne swoje, bo stare nie jest mi potrzebne a na nowy snap-in przyjdzie nam pewnie jeszcze troche poczekac.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
A powiedzcie co trzeba zrobić aby sparować telefon. Mam nokie n97mini i nie moge za nic się połączyć. Wybieram scanowanie w idrive i telefonie i każde mi jakieś hasło dać, wybieram takie jak zawsze jest dla BT czyli 12345 i nic wyskajue że nie można połączyć. Czy coś źle robie , mam navi profesional
Opublikowano
Witam u mnie bylo tak, że bluetooth z bmw wyswietliło w trakcie parowania komunikat BMW12345 przykladowo. wpisałem przy parowaniu to co mi sie pokazało w czwórke te numerki i w bmw i sie sparowały...działa jak ta lala
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Słuchajcie ja mam podobny problem. W moim e61 (2004r) posiadam navi prof, a w podłokietniku mam fabryczny telefon (motorola). W idrive mam opcje bluetooth, lecz:

1. kiedy chce sparować telefon htc hd2 to niby auto widzi telefon, telefon widzi auto, wpisuje kod i telefon pojawia się w spisie sparowanych. niestety na tym sie kończy, ponieważ nie mogę wykonać połączenia, skopiować książki itd.

2. od wczoraj jestem posiadaczem iphone4 i tu problem jest taki, ze telefon wcale nie widzi auta...szuka i szuka i nic (widzi np htc hd2)

Zastępczo, do rozmów w samochodzie używam przekierowania połączeń. Jestem w sieci play i do auta wrzuciłem zwykły starter ze skopiowanymi kontaktami. W telefonie ustawiam przekierowanie na nr startera i wszystko działa bez zarzutu. Jest to trochę uciążliwe, dlatego może ktoś będzie w stanie coś podpowiedzieć. Dodam, że próbowałem parować z autem telefony innych producentów z takim samym skutkiem (samsung omnia hd, nokia 97mini, nokia 3720c) - auto paruje telefon, lecz nie mogę go używać.

Opublikowano

A wszedłeś do menu parowania telefonu w iDrivie ? Bo tylko w tym menu, telefon może wykryć bluetooth BMW. Czy to problem tylko iPhone 4 ze nie widzi, czy jak usuniesz ze sprawowanych np. swojego HTC to ten powtórnie widzi i łączy się z Twoim autem w menu parowania ? Bo mi się wydaje, że coś robisz źle. Mam iphone'a 4, 3GS, 3G i nawet "2G" oraz HTC HD7 i wszystkie się łączą z BMW.

Co do Snap-in'a to do iPhone 4 jest inny niestety. Zanim kupiłem nowego, wciskałem na siłę do 3G. Nic się nie porysowało, tyle, że bardzo ciężko wchodził no i nie zagnieżdżał się pod tym "zatrzaskiem", bo za mocno na niego napierał tak że ciągle był w pozycji "odgiętej". W awaryjnych sytuacjach można skorzystać z tego, ja w sumie tylko wtedy używam snap-in bo często zapominam wyjąć stamtąd telefonu i muszę po niego ganiać.

Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano

Podejrzewam kolego że masz ten sam problem co ja a nazywa się on:

opcja 0638 Autotelefon Professional

niestety obawiam się że nic nie zrobisz - też z tym walczyłem ale auto z niczym innym się nie połączy jak z tym tel. w podłokietniku

(no chyba że do tego czasu się coś zmieniło)

Tu ta walka:

viewtopic.php?f=73&t=114044&start=60

Opublikowano

Hej, robię wszystko tak jak na forum, w przeróżnych kombinacjach także. Ciekawostką jest, że kiedy w słuchawce bmw rozłączę się z autem, wtedy mogę odnaleźć moje telefony...łączę się z nimi i wtedy na słuchawce bmw cały czas widnieje napis "connection successful"...i na tym koniec ;)

teraz nasuwają się kolejne pytania - czy bawić się w aktualizację softu w aucie? gdzie na pomorzu można to zrobić?

czy po zamontowaniu snap-in dla iphone 4 problem się rozwiąże, czy będę miał tylko wyjątkowo drogą ładowarkę?

Opublikowano
Aktualizacje można zrobić np. w Focie w Gdyni, co prawda stracili autoryzacje na salon, ale serwis jest dalej autoryzowany przez BMW. Druga opcja to Gdańsk u Zdunka ASO. Ale nie wiem czy to pomoże, zadzwoń i zapytaj czy taka aktualizacja da Ci tą funkcje.
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Snap-in to tylko ładowarka.jak chcesz to podam Ci namiar na kogoś z Rumi kto zaktualizuje Ci soft.
Opublikowano
A wszedłeś do menu parowania telefonu w iDrivie ?..

a gdzie to mozna znalezc w iDrive jesli moge spytac.Mam navi professional,iphone 4 i nie wiem jak ich sparowac.Moglby mi ktos lopatologicznie wytlumaczyc?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

W ustawieniach.Zaznaczasz Bluetooth jako włączony przechodzisz do zakładki telefon i klikasz dodaj.

Zacznie wyszukiwać i jak się znajdą podajesz hasło w telefonie a po chwili poprosi Cię o to samo w Idrive.

Hasło dajesz dowolne ale jednakowe w obu miejscach.

iPhone paruje się idealnie.

Opublikowano

Pomimo kolejnych prób, nadal jestem w punkcie wyjścia. Urządzenia się widzą, lecz nic więcej. Kolego Kruk, poproszę o ten namiar na pw.

Kolego Pieczek, powiodło Ci się?

Opublikowano
Zatem po rozmowie telefonicznej ze specjalistą w Rumii (Kruk dzięki za szybką odpowiedź), okazuje się, że jeśli na pokładzie auta znajduje się fabryczna instalacja (BT, słuchawka w podłokietniku oraz miejsce na włożenie karty SIM) wtedy NIE ma możliwości sparowania innego telefonu. Co Wy na to?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
To pozbyć się telefonu i wymienić moduł.