Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie

właśnie zdarzyło się coś bardzo niezrozumiałego w moim BMW 330d e46 2004.

Stał sobie spokojnie kilka godzin i nagle patrze:

- święcą sie światła krótkie, stopy, oświetlenie wnętrza,

- a na desce rozdzielczej: tempomat, ręczny, olej, ladowanie, błędy tylnych świateł, skasowany przebieg i godzina, i inspekcja (30000), włączone radio, wskazówka temperatuty na max w prawo, pozostałę wskazówki na miejscu.

chce otworzyć auto - pilot nie działa.

otworzyłem kluczykiem, włączył sie alarm, kluczyk do stacyjki, odpaliłem, wszysto gra działa jak powinno, auto chodzi.

gasze, wszystko wraca do stanu jak wyżej... no nie mam pojęcia co jest grane, jako, że dziś niedziela i nie mam gdzie podłączyć sie pod kompa, zamknąłem auto kluczykiem i odłączyłem akumulator co by nie świecił...

Ma ktoś z Was jakiś pomysł? Co jest grane?

pozdrawiam, Waldek

Opublikowano

Waldku napisz czy i jak poradziłeś sobie z tym problemem?

Ja dziś rano miałem identyczną niespodziankę w e46 330xd z 2003r,

Pozdrawiam

Opublikowano

a witam serdecznie

Tak sytuacja opanowana.

Odłączenie klemy na chwile nie pomogło, jazda też nie.

Dopiero zresetowało sie wszystko gdy odłączyłem aku na kilka godzin.

Włączyłem i wszystko gra.

Pozostała tylko skasowana inspekcja, więc muszę pamiętać, zeby 10tys wcześniej sprawe załatwić ;-)

powód:

moim zdaniem odstająca uszczelka w prawym rogu bagażnika,

przez którą lała się woda w te ostatnie deszcze i stała w plastiku na akumulatorze i okolicach.

Myślę, że to ona zrobiła jakies przepięcie, przebicie... i komp zwariował, choć głowy uciąć sobie nie dam.

Narazie wszystko gra, lecz obserwacja trwa... ;-)

Daj znać jak u Siebie sytuacje ogarniesz...

pozdrawiam, Waldek

Opublikowano
Poradziłem sobie z tym problemem w ten sam sposób. Auto stało z odpiętą klemą przez godzinę i po podłączeniu wszystko wróciło do normy, również wskazania inspekcji. Nie mam pojęcia co mogło wywołać takie szaleństwo komputera, w samochodzie jest sucho nie ma żadnej wilgoci. Wczoraj wieczorem kilka razy wychylałem się przez okno sprawdzając czy znów nie mam dyskoteki przed domem.
Opublikowano
Ja koledzy miałem podobnie w swojej raz ją umyłem w niedziele i wszystko się świeciło, odłączyłem akumulator na kilka godzin i jest w porządku, teraz myje w dni robocze i nic się nie dzieje.
Opublikowano

Witam

Panowie może wiecie jak zmienić wyświetlanie inspekcje olejową bo w moim BMW E46 jest ustawiona co 25000 a ja bym chciałbym to zmienić np co 15000 i nie wiem jak to mam zrobić

Pozdrawiam