Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ponawiam....

jak wygląda wymiana zwykłych szmacianych stołków pół elektrycznych grzanych po Lifcie

NA

SPORTY też po lifcie pół elektryczne grzane ale te są dodatkowo z pamięcią..... Czy wszystko będzie działać i pasować????????

Można dołożyć ale trzeba zrobić nową instalację dość grubo i dołożyć włączniki pod grzanie.Temat do ogarnięcia w około 2-4 godziny :norty:

Opublikowano
Włączniki juz nie trzeba, bo sa. Należy tylko zmienić kilka rzeczy w istniejącej juz instalacji, tak aby były sterowane z magistrali K-Bus oraz zaprogramowac nowe wyposażenie do auta plus kodowanie.
Opublikowano
A tak zgadza się nie zauważyłem że włączniki już są.Reszta instalacji do przeróbki.Pamiętaj bo nikt o tym nie myśli aby nowe fotele(z pamięcią) były z kompletem plastików pod fotel.Nie pasują żadne ze zwykłych.I są jeszcze różnice w "dopinaczu" kierowcy.Praktycznie do końca 2007 był a później już nie.Więc pas kierowcy trzeba inny kupić.
Opublikowano

http://allegro.pl/bmw-e61-tapicerka-skorzana-el-regulowane-fotele-i4987363628.html

Co myślicie o tych sportach??

Możecie napisać co dokładnie trzeba zmienić w instalacji?? Jest temat do ogarnięcia samemu?? mam INPE ISTE NCS TOOL32

Ewentualnie jakie koszty podłączenia?? - tapicerkę przerzucę sobie sam :)

Czy napinacze i pasy będe pasowały z moich stołków??

Opublikowano
Osobiście "walczyłem" z przełożeniem foteli. Miałem "szmaciaki" i półelektryka (bida) , samochód z początku 2005r. Fotele kupiłem sporty (grzane, półelektryka) z początku 2007r. Kostki zostawiłem z starych foteli (były bez modułów). W "nowych" miałem takie małe moduły od grzania. Co ja nie nakombinowałem aby odpalić grzanie foteli. Okazało się , że "nowych" foteli sterowani grzania jest po K-bus a u mnie powinno być po canie. Wypiąłem te małe sterowniki (mają trzy wejścia-gniazda) z "nowych" foteli i zamontowałem duże sterowniki (takie co mają kilka wejść-gniazd). Pod to duże gniazdo podłączyłem + i - oraz linię can , którą wpiąłem w I drive (było najbliżej). Wtyczka ta pasowała z instalacji "nowego" fotela. Jedno zasilanie- grzanie pasowało w kostkę (kolor czarny) natomiast druga kostka musiała być przerobiona nie pasowała. Oczywiście musiałem dokupić panel z przyciskami grzania. Grzanie odpaliło od razu :D . Nadmieniam, że mam CIC-a , i miał już wgrane grzanie foteli. Oczywiście fotel pasażera też podłączyłem tylko, że w tym wypadku trzeba jeden z dodatkowych pinów podłączyć pod masę. Tak naprawdę nikt nie chciał celowo bądź nie celowo podzielić się ze mną tymi informacjami. Co niektórzy uważali, że nie ma możliwości podłączenia grzania foteli oraz niemożliwe "odpalenie" grzania fotela pasażera. Fakt, że od momentu zakupu foteli do ich podłączenia w 100% minęło kilka miesięcy, ale małymi kroczkami ogarnąłem w sumie to sam (no prawie sam :wink: ) .
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
a jak jest ze srodkowym tunelem? do auta przed liftowego można zamontowac tunel srodkowy od polifta ze skóry z otworem na nowy idrive? bez plyty ozdobnej i przelozyc oryginalną plyte i idriva?

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano
a jak jest ze srodkowym tunelem? do auta przed liftowego można zamontowac tunel srodkowy od polifta ze skóry z otworem na nowy idrive? bez plyty ozdobnej i przelozyc oryginalną plyte i idriva?

straszny bełkot, ciężko rozszyfrować o co Ci chodzi...

Da się przełożyć, jak dla mnie gra nie warta świeczki. Wymieniłem i nie jestem zadowolony, bo podłokietnik jest twardszy, bardziej się świeci.

Listwa preLCI pasuje

Opublikowano
dzieki za odp, to bylo zdanie wielokrotnie zlożone, masz podlokietnik poliftowy ze skórą i mowisz ze jest za twardy ?

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004