Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja miałem stuki na włączonej klimie, ale to się okazał zabierak w sprężarce klimy. Było o tym na forum gdzieś. Jakieś 300zeta i sam wymieniłem. Ten zabierak często dość się łamie i póki całkiem się nie rozleci to klima działa tylko stuka, a potem przestaje całkiem bo nie napędza sprężarki z koła pasowego. Łatwo sprawdzić, trzeba wyjąć zabezpieczenie z kółka sprężąrki (taki sprężysty pierścień naokoło) i poruszać zabierakiem.
Pozdrowienia od lenia
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ale ja mam tawet te stuki metaliczne na wyłączonej klimie ostatnio . ale nie zawszę . żaden aso mówi że jak powiększa się stuki to żebym dopiero przyjechał :(
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A co może być przyczyną lekkich wibracji po włączeniu klimy. Objaw jest taki że jak włączę klimę to czuć w kabinie lekkie wibracje. Tylko że wibracje pojawiają się dopiero po chwili od włączenia klimy i czasem są słabsze, a czasem mocniejsze.

Czy to może być tłumik drgań?

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano
Tak to może być tłumik drgań jest to pięta achillesowa BMW e90, ale raczej podjedz do dobrego warsztatu to szybko znajdą usterkę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I czasem też jak skręcam kierownicą w miejscu a zwłaszcza na asfalcie to też czasem coś zawibruje. Przy skręcaniu w miejscu np na kamieniach lub trawie jest spokój.
http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie jestem po wymianie zabieraka w kole pasowym sprężarki i amortyzatorków gumowych,stuki ustały.

Koszt sprzęgiełka i amortyzatorków 100zł.

I po problemie.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
witaj gorge, mam prośbę skontaktuj się ze mną jak możesz, jestem z gorzowa i mam problem z tym, z czym Ty borykałeś się jakiś czas temu a mianowicie stukaniem w silniku przy włączonej kilmie mam kilka pytań mój tel. 606363663 lub gg 2222825 z góry dzięki.
Opublikowano
witaj gorge, mam prośbę skontaktuj się ze mną jak możesz, jestem z gorzowa i mam problem z tym, z czym Ty borykałeś się jakiś czas temu a mianowicie stukaniem w silniku przy włączonej kilmie mam kilka pytań mój tel. 606363663 lub gg 2222825 z góry dzięki.

Teraz jestem w górach na wakacjach i niestety zapomniałem ładowarki do lapka,wiec po przyjeździe do domu dam znać.

Ale z grubsza opisz problem jaki masz to postaram się odpisać.

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam pytanie jakiego rodzaju stuki mieliscie po wlaczeniu klimy na zimnym (lub malo zagrzanym silniku) ?

Tez zauwazylem u siebie taki dzwiek (cichy, ale ja slysze jak stoja przed autem). Jest to cos w stylu cyklicznego "cykania" .

Wylaczenie klimy i odrazu sie ucisza.

Niejest to zadne "gruchotanie, czy glosnie metaliczne stuki" i narazie bede obserowal co z tym dalej sie bedzie dzialo.

Bo chyba nic sie niestanie i mozna jeszcze troche pojezdzic (rozumie, ze w najgorszej opcji strace klime) ??,

Dopiero kupiem auto i narazie w planach inne wydatki.