Skocz do zawartości

[E36]Pilot od centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Haj

ostatnio jak chciałem zamknąć centralny zamek przestał mi działać pilot to znaczy nie swieciła kontrolka na pilocie

rozebrałem pilota i wymieniłem baterie,kontrolka działa ale nic się nie dzieje samochód nie reaguje w ogóle na pilota

co się mogło powalić?

Opublikowano

No to jest na to następujący sposób

1. Wsiasc do samochodu i zamknac drzwi

2. Wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic na pozycje nr1(zapala sie kontrolka AIRBAG) maxymalnie na 5 sek. i wyjac kluczyk z powrotem

3. Nacisnac i przytrzymac przycisk otwierania. Nie puszczajac tego przycisku nacisnac krotko, trzykrotnie w ciagu 10 sek przycisk zamykania

4. Puscic przycisk otwierania jesli proba sie udala to centralny zamknie sie i otworzy zaraz.

5. Jesli jest kolejny kluczyk to juz bez wkladania do stacyjki powtarzamy pkt. 3 i 4, trzeba to zrobic w ciagu 30 sek. dla kazdego kolejnego kluczyka(lacznie moga byc 4).

Opublikowano

coś mi nie wychodzi to programowanie

robie tak

wsiadam do auta zamykam drzwi nie rygluję

wkładam kluczyk do stacyjki przekrecam na 1 pozycję u mnie zapala się tylko ilość przejechanych kilometrów i przebieg na wyświetlaczu.

trzymam tak 3 sekundy

wyjmuję kluczyk

na pilocie mam dwa przyciski duży i mały

próbowałem trzymając mały przycisk a naciskałem duży trzykrotnie i nic

próbowałem trzymając duży przycisk a naciskałem mały trzykrotnie i nic