Skocz do zawartości

318is Stuki podczas jazdy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Z autem mam taki problem jak na luzie dodam gazu do jest spokojnie i cichutko, a jeśli wbiję jedynkę i się zacznę ruszać to słychać takie rytmiczne stuki, czuć nawet na pedale gazu, dzieje się tak na każdym biegu między 1,500 rpm (głośne) a 2.500 rpm cichną, co to może być podpora wału? Poduszki skrzyni? Dyfer do wymiany?

_______

Poprawiłem tytuł. Ile razy można Cię upominać?!?! mattiss

Opublikowano

napewno coś na odcinku przeniesienia napędu.Czyli sprawdz tłumik drgań,podpore no i tuleje tylnego wózka.Nic innego napewno nie będzie

dyfer raczej ok

Opublikowano
napewno coś na odcinku przeniesienia napędu.Czyli sprawdz tłumik drgań,podpore no i tuleje tylnego wózka.Nic innego napewno nie będzie

dyfer raczej ok

Własnie o to mi chodzi, że odcinek przeniesienia napędu stuka tylko nie wiem gdzie ;/

sprawdz czy wszystko masz dobrze dokręcone od mocowań skrzyni aż do dyferencjału.

Jutro sprawdzę.

Tylko na litość boską niech to nie będzie nic drogiego, bo ja już zainwestowałem w wesele tyle kasy jakbym kupował M3 z 2006 roku :cry2:

Opublikowano (edytowane)

najpierw sprawdz wszystko i dokręć jak będzie cos luźne a potem bedziesz sie martwił jak nie przejdzie. po przekroczeniu iluś tam tyś. obrotów może być mniej słychac te stuki bo silnik głośniej pracuje.

wał, dyfer, przeguby, to nie są jakos strasznie drogie części a wyglada z twojego opisu ze tu coś moze byc popsute.

Edytowane przez boboflv
Opublikowano
jest tylko jeden prosty i skuteczny sposób na sprawdzenie tego.Auto na kołki lub kobyłki.Odpalasz,zmieniasz biegi a druga osoba patrzy w kanale co sie porusza-i ta częśc do wymiany.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Już sprawdziłem i przepraszam, że długo nie odpisywałem bo nie miałem jak i kiedy to i owo sprawdzić, okazało się, że mam luźny układ przeniesienia napędu i sprzęgło/koło dwumasowe do wymiany, w poniedziałek jadę do mechanika, jak się dowiem co dokładniej to dam znać, Pozdrawiam.