Skocz do zawartości

320-co myslicie o tym chipie??pytanie do zorientowanych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
przez przypadek trafilem na ta strone z chipem i mnie troche zainteresowala lecz nie chce ryzykowac.jezeli ktos wie cos na ten temat prosze o porade czy warto . http://www.moto.allegro.pl/chip-tuning-bmw-e30-e34-e36-benzyna-i1194594501.html

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

Opublikowano

Boże chron na przed takimi chipami :mrgreen:

Wszystko co nie jest strojone na hamowni lub drodze w czasie rzeczywistym to badziew :norty:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
no ok czyli daje sobie spokój z tym.dzieki za odpowiedzi. a co byscie mi polecili zebym zrobil lub kupil aby podniesc troszeczke moc chodzi mi o jakies 20 KM wiecej.tylko swap silnika nie wchodzi w gre bo swoj mam zdrowy i ladnie chodzi a pozatym nie mam kasy na takie rzeczy a troche wiecej mocy by sie przydalo zwlaszcza jesli chodzi o moment obrotowy.

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

Opublikowano

zmien filtry pow, paliwa, sprawdz dokladnei silnik, pojedz na hamowanie sprawdz co zostało z serii

sprawdz katalizator itp

jednym słowem dbaj o to co masz :D

chip allegro to krzywda dla tego silnika

jesli nadal będziesz cierpiał na +20koni to przejedz sie jakims gow**nkiem typu fiat panda, czlowiek szybko przyzwyczaja sie do mocy :wink:

Opublikowano
no ok czyli daje sobie spokój z tym.dzieki za odpowiedzi. a co byscie mi polecili zebym zrobil lub kupil aby podniesc troszeczke moc chodzi mi o jakies 20 KM wiecej.tylko swap silnika nie wchodzi w gre bo swoj mam zdrowy i ladnie chodzi a pozatym nie mam kasy na takie rzeczy a troche wiecej mocy by sie przydalo zwlaszcza jesli chodzi o moment obrotowy.

Kolego brak mocy to zwyczajowa choroba właścicieli BMW

coś o tym wiem :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sensowne grzebanie w tym silniku będzie kosztować pewnie tyle co swap na m52b28 lub więcej, koleś z bmw-3city.pl z m52b28 wycisnął 240 km, (kolektor od m50b25, dedykowany filtr pow z osłona, wałki od m3 us, no i strojenie), nie mam złudzeń że wydał pewnie połowę kwoty za którą kupił to e36, jak pisali wyżej, dbaj o auto, bez sporych wydatków nic z tym nie zrobisz, najsensowniej byłoby w twoim przypadku sprzedać to co masz i kupić coś mocniejszego...
Opublikowano
Nie wiem dokladnie co sprzedaje Softec-serwis na allegro. Ale takie cos sprzedaje Bagor z naszego forum. 50 zl wiecej bierze ale masz pewnosc ze nie oszukuje. Bylem sceptycznie nastawiony nawet na jednym forum czescia mojego podpisu bylo nasmiewanie sie m.in. z chipa do N/A. Kurde bede musial usunac ta czesc bo chip naprawde daje rade. Moja druga polowka widziala ze cos robie pod maska i jak wsiadla na drugi dzien to powiedziala ze co zrobilem bo duzo lepiej przyspiesza :mrgreen: . Teraz duzo lepiej zbiera sie z niskich obrotow a przy 4500RPM dostaje kolejny przyrost mocy. Szkoda mi kasy na hamownie ale jak ktos zasponsoruje w Wawie do pojade i zobaczymy z chipem i bez i skoncza sie dywagacje. Chociaz tutaj powinno Bagorowi zalezec na tym :D
Opublikowano
zmien filtry pow, paliwa, sprawdz dokladnei silnik, pojedz na hamowanie sprawdz co zostało z serii

sprawdz katalizator itp

jesli nadal będziesz cierpiał na +20koni to przejedz sie jakims gow**nkiem typu fiat panda, czlowiek szybko przyzwyczaja sie do mocy :wink:

no masz racje przed chwila jechalem megane 1.4 (75KM) i jednak nie ma porownania.chyba czlowiek jednak sie szybko przyzwyczaja do swojej mocy ale teraz przynajmniej jak wsionde do swojego to poczuje dopiero te niemieckie konie ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

sprawdz katalizator itp

no masz racje przed chwila jechalem megane 1.4 (75KM) i jednak nie ma porownania.chyba czlowiek jednak sie szybko przyzwyczaja do swojej mocy ale teraz przynajmniej jak wsionde do swojego to poczuje dopiero te niemieckie konie ;)

Ja uwielbiam przesiadkę ze służbowej ciężarówy do mojej 325. Uczucie pewnie podobne to tego jakbym zamieniał fiata punto na bmw m3 :mrgreen:

Opublikowano

tylko nie polecam robić przesiadek w drugą stronę ;)

ja zimą miałem przesiadke z volvo s60 R awd (zdaje sie cos ponad 300koni) i nie było juz tak kolorowo :norty:

na szczeście szybko mi przeszło :cool2: