Skocz do zawartości

318is Lusterka a'la M3 do COUPE E36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów

Montował moze ktoś już takie lusterka do E36??

http://moto.allegro.pl/lusterka-m3-black-max-bmw-e36-coupe-cabrio-sedan-i1202567932.html

myśle o podmiance seryjnych lusterek na właśnie takie i nie wiem jak one pasują i jak podłączyć podgrzewanie pod tylnią szybe. Prosze o jakiekolwiek porady.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano

1: dziadostwo i bedziesz zalował

2: do sterowania potrzebne dodatkowe przekazniki schemat jest na forum :search:

3: podgrzewanieod szyby to bezsens pod zaplon lepiej zreszta kazde BMW grzeje lustro po zaplonie :wink:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

No to mnie pocieszyłeś :cry:

Patrzyłem za oryginalnymi M3 ale są spoooooro drozsze i dlatego myslałem o zamontowaniu własnie takich.

Jak podłacze podgrzewanie pod zapłon to nie przepalą mi sie maty grzewcze przy wysokich temperaturach latem??

Też prosił bym o schemacik...

Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano
Nie powinny ew mozna dokupic za ok 30 termostat bo pod tylna szybe to bezsens przerabialem to :)

Opublikowano

Czyli temat do udźwignięcia :)

Saku82pl masz u siebie zamontowane takie lusterka jak są na linku z Allegro? jak one pasuja z tym adapterem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli temat do udźwignięcia :)

Saku82pl masz u siebie zamontowane takie lusterka jak są na linku z Allegro? jak one pasuja z tym adapterem?

Podobne, ale nie ja je zakładałem więc nie mogę pomóc.

Moze ci wyslac pasujaca?

A masz coś takiego?

Opublikowano
Mam tego na pęczki :D bo pasuja uniwersalne maty normalnie jakby byly robione pod te lusterka :cool2:

Opublikowano
No cóż zamawiam je moze jakoś uda mi sie je podłączyc w najgorszym wypadku poprzez zwarcie spale moją perełkę.... :cry2:
Opublikowano
Szybko zmienisz na oryginalne lusterka.W tych nic nie widać i za cholere ich nie idzie wyregulować...no ale jeżeli chcesz jeżdzić kosztem bezpieczeństwa to :cool2:
Opublikowano

Wooow piotreksz4 właśnie takich porad potrzebawałem! skąd wiesz że tak kiepsko w nich widać i jak mozesz to opisz je więcej bo już sam nie wiem czy sie w nie ładować.

Napewno są koledzy którzy zakładali tak owe lusterka i śmigaja na nich codziennie więc mogli by opisac efekt ich działania bo wygląd zewnetrzny jak dla mnie zadowalający. Pozdrowionka

Opublikowano

sam miałem założone krótką chwile takie lusterka,bo wyglądają faktycznie ciekawie.Ale są absolutnie nie funkcjonalne.Nie można ich prawidłowo ustawić,szkła są znacznie mniejsze niż oryginały i przy zmianie pasa ruchu lub cofaniu patrząc w lusterko nic praktycznie nie widać.Jest to spowodowane tym iż są one znacznie bliżej karoserii niż oryginalne lusterka.Kolejnym problemem jest to iż potrafią się samoistnie przestawiać(skutek dziur i kolein)mimo iż są sterowane elektrycznie.Brak strefy martwego pola co jest w więkoszości orygnalnych lustrach M3

PS lusterka dobre do aut krótkich typu BMW e36 compact

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No Panowie jak to sie mówi PO ROBOCIE ! :D

lusterka założone ,wszystko działa jak należy. Podłączałem według schematu od kolegi saku82pl i jest :cool2:

tak wyglądała przed

http://c14.wrzuta.pl/wm12663/dda2e44f002bd8c54cce8629/lusterko_1?

a tak wygląda teraz

http://c9.wrzuta.pl/wm19049/86b716a400192e7f4cce867f/lusterko_2?

wyglad zewnętrzny- zadowalający

dopasowanie - musiałem w adaptarze nawiercić nowe otwory na przewody, oryginalne były 1cm w bok

Funkcjonalność - lewe lusterko OK ale prawe za mocno odchylowe od samochodu i nie mozna było wyregulować w poziomie ,nie widziałe samochodu. Po własnych przeróbkach na warsztacie wszystko jest ok

Widocznośc napewno nie jest taka jak w oryginalnych lusterkach prostokątnych bo są krótsze i owalne ale aż tak tragicznie nie jest. Jak dla mnie może być wszystko działa jak należy.Acha podgrzewanie podłączyłem na stałe pod zapłon :cool2: Pozdrowionka

Opublikowano

A sprawdziłeś kolego pochylenie prawego lusterka Nie chce mi sie czytać wszystkich wypowiedzi ale lewe i prawe lusterko są takie same. W orginale prawe są bardziej zagięte do kabiny w tych lusterkach nawet maksymalne ustawienie szkła w lewo nie pozwoli na dokładne patrzenie w tył. Tzeba się odchylać w tył.

Masz czarne auto i lusterka tez z czarnego plastiku. Jak ich nie polakierujesz to po roku ten plastik znatowieje i bedzie [BAD]. Miałem takie lusterka i wiem że to tandeta. Na seryjnych przy 120 km/h złaczyłem się lusterkami z daewoo, moje sie rozsypało z plastików ale stelaż został, blokada niedopusciła do tego żeby lusterko udeżyło w szybę w daewo plastikowe prysło jak czar :D a szyba sie rozsypała w drobny mak. Tak samo będzie z tymi co kupiłeś.

Nie mówie ty odrazu o zderzeniu przy takiej predkości ale postawisz auto na na parkingu ktoś bedzie przechodził czy prejezdzał i zaraz ono pęknie. Wiem bo tak miałem.

Opublikowano
Pisałem wyżej że prawe lusterko musiałem przerabiać samemu bo było za bardzo odchylone tak jak opisujesz ale teraz jest ok. Oryginałów nie sprzedaje także jak coś sie z nimi stanie zawsze mogę zmienić na oryginał :norty: