Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

Po 1 to o ubezpieczeniach było już sporo na forum.

Po 2 nie ma czegoś takiego że w tej ubezpieczalni jest tanio a w tej drogo.

Po 3 wysokość ubezpieczenia AC zależy od bardzo wielu czynników (m.in wiek ubezpieczającego, szkodowość, wykupienie OC itd) więc musisz sam podzwonić i zapytać ile w Twoim konretnym przypadku będzie to kosztowało.

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano
Zadzwoń do Link 4 tam mają różne promocje i pakiety. :mrgreen:

Nie wiem jak z AC, ale jak robilem sobie OC to z ciekawosci zadzwonilem do link4 aby sprawdzic czy faktycznie sa tacy "tani". Krzykneli mi ponad 800PLN :duh: , a w PZU place okolo 650PLN na rok.

Opublikowano

Admin-> To wiem że wszystko "zależy", ale mnie interesuje bardziej jakie biura ubezpieczają tak stare samochody jak 13 lat.

Wiem że PZU ubezpiecza warunkowo, np. w Linku nie chcą.

Tu bardziej problemem jest wiek i "możliwość" ubezpieczenia, chciałem przedyskutować te kwestie z forumowiczami, wiele osób ma auta w zbliżonym wieku do wieku mojego auta.

• Moderatorzy
Opublikowano
Admin-> To wiem że wszystko "zależy", ale mnie interesuje bardziej jakie biura ubezpieczają tak stare samochody jak 13 lat.

Wiem że PZU ubezpiecza warunkowo, np. w Linku nie chcą.

Tu bardziej problemem jest wiek i "możliwość" ubezpieczenia, chciałem przedyskutować te kwestie z forumowiczami, wiele osób ma auta w zbliżonym wieku do wieku mojego auta.

To zmienia nieco postać rzeczy, bo w pierwszym poście pytałeś się o cenę ubezpieczenia a nie gdzie ubezpieczyć samochód... :wink:

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano

Zaznaczyłem że chodzi o 13 letnie :) Pytając najtaniej miałem na myśli biuro które wiadomo że jest tańsze niż inne, np jak ubezpieczałem teraz OC to zapłaciłem 1200 chyba w unice, w linku chceli 1400 a w pzu 1800, dla tej samej konfiguracji :| Fakt faktem np jednej osobie bardziej sie opłaci tu a innej tam, w zależności od wieku, zniżek/zwyżek, auta... dużo jest czynników.

Kurcze, jeszcze rok i nie będzie zwyżek za wiek, teraz mam w jednych biurach +25 a w innych +50% :/

Opublikowano

daj znac. przeplaciles z tym OC

moze cos sie jeszcze uda zalatwic.

http://img246.imageshack.us/img246/8982/podpisbkpyo6.jpg

Opublikowano

Jeśli AC to tylko w dużej firmie. W PZU (nie wiem czy w innych firmach też) jest mini AC (nie wiem jak sie dokladnie nazywa :) ). Jest od całkowitego zniszczenia lub kradzieży. Różnica w cenie jest spora. Bez zniżek zaśpiewali mi 1800zł a mini AC 650zł.

OC można gdzie indziej opłacać (polecam Poczte Polską :D )

pozdrawiam Jaro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znajdź brokera. Praktycznie co roku mam ubezpienie w innej firmie ( bo się strasznie zmieniają stawki a można zaoszczędzić kilka tysięcy złotych rocznie ). Pani broker wie jaki mam samochód i wyszukuje ubezpiecznia które mi najbardziej odpowiadają.
Opublikowano

w tym roku najlepsza konfiguracja to

OC z maksymalna znizka w samopomocy

i AC takze ze znizka w PZU (duza firma, pewnosc wyplaty odszkodowania)

ktos powie ze przeciez trzeba miec znizki...

jasne

tak samo jak przy akcyzie trzeba wpisywac 'duza' kwote zakupu... :mrgreen:

http://img246.imageshack.us/img246/8982/podpisbkpyo6.jpg

Opublikowano

niech sie wtrace lekko.. Auta powyzej 13 lat (czyli zdecydowanie moje:) '87) w tej chwili mozna ubezpieczyc od kradziezy wg mojej wiedzy w PZU i w Warcie...

I dziwne to ale lepiej oplacilo sie w PZU (961zl na rok za ubezpieczenie auta na kwote 8000, bo na tyle zostalo wycenione - przyp rocznik '87)

W Warcie ok. 1100 przy takiej samej konfiguracji i kwocie ubezpieczenia.

pozdrawiam

Firek